Rahvusvaheline konverents "What Divides Europe? Bridging Traditional Values and Fundamental Rights"

UNITED for Intercultural Action koostöös Centre for Interethnic Cooperation & Consultations on organiseerimas Euroopa konverentsi inglise keelse pealkirjaga, What Divides Europe? Bridging Traditional Values and Fundamental Rights" 13-18 Oktoober 2014, Bakuriani,  Gruusias (http://www.unitedagainstracism.org/conferences/upcoming-conference

Konverents on suunatud enamuse ja vähemuste omavahelise suhtluse arendamisele. Arutelud otsivad võimalusi kogukondade vaheliste koalitsioonide tekkimiseks, mis põhineks ühisel inimõiguste raamistikul ja ühiskonna traditsioonilistest väärtustest aru saamisel ning mõistmisel kuidas see mõjutab vähemuste igapäevaelu. Osaleja töötavad käsikäes  uute strateegiate ja vastumeetmete väljatöötamiseks rahvuslikul ja Euroopa tasandil. 

Konverentsi põhiteemad: 
1. Mitmekesisus vähemuskogukondade sees
2. Kogukondade vaheline diskriminatsioon
3. Vähemuskogukondade võimestamine
4. Kuidas teha koostööd valitsusinstitutsioonidega
5. Kuidas luua koalitsioone.

Töömeetodite ja seega ka tegevuste hulka kuuluvad paneeldiskussioonid, töögrupid, loengud, töötoad, poliitilised kohvikud, esitlused, debatid, kultuuridevahelised mängud ja muud tegevused. Konverentsist võtavad osa 80 osalejat (Euroopa Nõukogu riikidest) kes esindavad rahvusvahelisi või rahvuslike võrgustike/ vabaühendusi, inimõiguste või vähemusõiguste organisatsioonide esindajad.