30.05.2015 Arvamusfestival Narvas

30. mail toimub esimene Arvamusfestival Narvas, kuhu on oodatud aktiivsed inimesed, kes soovivad kaasa mõelda meie kõigi tuleviku osas.

Mis on Arvamusfestival Narvas? Tegemist on esimese eelfestivaliga, millest korraldajad loodavad luua traditsiooni nagu on Arvamusfestival Paides, mis toimub tänavu 14.-15. augustil juba kolmandat korda.

Korraldajad soovivad luua poliitiliste eesmärkideta arutelu- ja mõttevahetuspaiga, mille eesmärk on arendada arutelu- ja suhtluskultuuri kogu Eestis ning inspireerida siin elavaid inimesi oma elu mõjutavatel teemadel mõtlema, sõna sekka ütlema ja muutusi ise eest vedama.

Päeva jooksul on kavas mitmeid inspireerivaid arutelusid. Esimese arutelu korraldab Avatud Eesti Fond – muusikakriitik Artemi Troitski ja muusik Vasja Oblomov vestlevad, milline on muusika roll ühiskonnakriitikas.
Teises arutelus vesteldakse vene koolist Eestis. Samuti räägitakse kodanikualgatusest ja -vastutusest, sellega seotud eelarvamustest ning peetakse mõttevahetust, kas inimesele luuakse inforuum või loob inforuumi inimene ise.

Lõpetuseks peetakse avatud arutelu Eesti tulevikust. Kõigil huvilistel on võimalus väikestes rühmades vastata küsimusele – mis meid ühiskonnana seob ja tegutsema inspireerib, millised on ühised väärtused, mis meid puudutavad.

Arvamusfestivali Narva programm valmis Ida-Virumaa inimeste, festivali korraldustoimkonna ja Avatud Eesti Fondi koostöös. Sündmust toetavad Avatud Eesti Fond, Ida-Viru Maavalitsus, Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie inimesed, Briti saatkond Tallinnas, Narva Muuseum.

Sissepääs on tasuta.

Ürituse Päevakava 

Külasta ka Arvamusfestival Narvas 2015 Facebooki lehte.või saada email:info at arvamusfestival dot ee