NOORTEVAHETUS: AEG MAHA!

Osalenud riigid: Eesti, Läti, Hungari, Poola, Ukraina, Saksamaa

Noortevahetus toimus 21.06.-30.06. 2013 Schloss Bröllinis, Põhja-Saksamaal, kus igast riigist 8 inimest (7 noort ja üks grupiliider) osalesid viies rahvusvahelises töötaos: muusika, film, kunst, vabatants ja improvisatsiooniteater.

Osa võis võtta ka kahest erinevast töötoast ning kõik töötoad toimusid koos – näiteks muusikud produtseerisid taustamuusikat tantsijatele; filmi tiim lõi videoklippe teatriinimestele jne.

Kõige lõpus leidis aset suurejooneline kontsert kohalikele noortele – nii said osalenud noored näidata nende päevade jooksul üheskoos loodud etendust. Kultuuridevahelisel õhtul sai iga riik näidata teistele oma riigile omaseid tavasid – laule; tantse; videosid; traditsioonilisi sööke; ning rääkida isiklikke lugusid igapäevaelust oma riigis - millega ta on rahul  või pole rahul.. Et esitleda end sellena, kes ta päriselt on, selleks sai igaüks valida endale olulist – väljendada oma tundeid, näidelda, laulda, näidata lemmikfotosid, trükiseid oma organisatsioonist, avaldada endale meeldivaid pilte, videosid.

Kõik kulud: toitlustus, majutus, materjalid ja töötoad oli osalejale tasuta ning ka kaetud 70% reisikuludest. 

Ametlik Facebook veebigrupp: www.facebook.com/groups/686068731408325

Moortevahtuse pildid  

Eesti osalejate ülevaade noortevahtusest (Alina ja Mark) PDF

Eelinfo noortevahetusest lead siin