Wake up Europe: It's time to act!

UNITED for Intercultural Action peakorraldajana organiseeris 12-17 novembrini konverentst inglise keelse pealkirjaga, "Wake Up Europe: It's Time to Act! Creative approaches to tackle discrimination" Raaseporis Soomes, mis oli suunatud uute strateegiate ja parimate jagamisele Euroopa diskriminatsioonivastase liikumise nimel.

UNITED on iseseisev ja avatud võrgustik kuhu hetkel kuulub 550 toetajat ligi 48st Euroopa riigist, kes töötavad koos vabatahtlikkuse alusel, kes viib läbi sarnaseid konverentse kaks või kolm korda aastas. Antud konverents oli osa projektist "Euroopa altpoolt üles: Diskriminatsioonivastase noorsootöö võimekuse tõstmine". Konverentsi kohalik peakorraldaja oli Soome noorteühenduste liit Alliansi.

Nädala aja pikkuse põhjaliku programmi jooksul toimusid paneeldiskussioonid koos kohalike ja rahvusvaheliste ekspertidega, kuus eriteemalist töögrupi, võimalik oli valida mitmete praktiliste töötubade vahel ning õhtusesse programmi kuulusid poliitilised kohvikud, kultuuridevahelised mängud ja muud tegevused, et võimaldada nii kogemuste jagamist ja teineteiselt õppimist kui ka võrgustikutööd.

Konverentsist võtsid osa 85 osalejat (Euroopa Nõukogu riikidest) kes esindasid eri taustaga rahvusvahelisi või rahvuslike rassismivastaseid, fašismivastaseid, põgenike, inimõiguste või vähemuste õiguste organisatsioonide esindajad. Nende seas nii UNITED võrgustiku liikmed kui toetajad Soomest, Prantsusmaalt, Hollandist, Moldovast, Kreekast, Bulgaariast, Venemaalt ja mujalt. Järgmine konverents toimub Leedus.

Sillamäe Lastekaitse Ühing oli ainus konverentsi osaleja Eestist ning Ühingut esindas Taisi Valdlo.

Sillamäe Lastekaitse Ühingu osalemist konverentsil toetas Kodanikuühenduse Sihtkapital Eesti Kodanikuühiskonna kogemuse rahvusvahelise levitamise konkursi kaudu.