ENTK ja Haridus-ja Teadusministeerium kutsuvad osalemiseks rahvusvahelisel noortevahetusel Jaapanis 23.09-08.10.14

Eesti Noorsootöö Keskus koostöös Eesti Haridus- ja Teadusministeeriumiga kuulutab välja konkursi osalemiseks rahvusvahelisel noortevahetusel Jaapanis (International Youth Development Exchange Program).

Noortevahetuse toimumisaeg

Jaapani noorte visiit Eestisse leiab aset 6.-23. septembril 2014 ning Eesti noorte visiit Jaapanisse toimub 23. septembrist 8. oktoobrini 2014. Programmi valitud Eesti noored peavad osalema ka Jaapani noorte visiidil Eestis, mõlema visiidi ettevalmistamises ja tagasisidesündmustel.

Programmi kirjeldus

Programmi algatajaks on Jaapani Valitsuskabineti (Cabinet Office) noortevahetuse osakond, kelle poolt on koostatud ka Jaapanis toimuva noortevahetuse ajakava ning tegevused.

Programm koosneb kahest osast:

Esimene osa programmist leiab aset Tokyos (23.-26.09 ja 5.-8.10). Külastatakse organisatsioone ja osaletakse Rahvusvahelisel Noorte Konverentsil, kus erinevate riikide delegatsioonid tutvustavad oma kodumaad ning arutatakse noortevaldkonna teemadel.

Teine osa programmist leiab aset Hakodate linnas (27.09-1.10) ja Gifu prefektuuris (1.-5.10). Külastatakse erinevaid organisatsioone, osaletakse arutelugruppides. Arutelugruppide eesmärk on jagada osalevate riikide kogemusi. Jaapani kultuuri paremaks tundmaõppimiseks paigutatakse noortevahetuses osalejad osaliseks ajaks elama Jaapani peredesse.

Osalemiseks

Noortevahetuse programmi kandideerimiseks tuleb esitada järgmised dokumendid:

  • Digiallkirjastatud ankeet
  • Europassi CV (Europassi CV-d saab koostada siin)
  • Motivatsioonikiri (Motivatsioonikirjas [1 lk] palume kirjeldada, kas ja millist kokkupuudet omad Jaapaniga, noorsootööga, haridus-, keskkonna- või kultuurivaldkonnaga; ning miks Sina peaksid osalema noortevahetuses)
  • Karistusregistri väljavõte (Päring tuleb tellida aadressilt www.e-toimik.ee; juhendi päringu tellimiseks leiab siit)

Kõik dokumendid tuleb koostada elektrooniliselt ja inglise keeles. Dokumendid tuleb esitada Eesti Noorsootöö Keskusele, e-posti aadressilemaria dot keba at entk dot ee. Nõuetele mittevastavaid või puuduvaid dokumente ei arvestata.

Tähtaeg

Palume inglise keeles koostatud ankeet, motivatsioonikiri ning CV saata e-posti aadressile maria dot keba at entk dot ee hiljemalt 23. maiks kell 15.00. 

Lisainfo:  http://www.entk.ee/kandideeri-noortevahetusse-jaapanisse