Pidulik lõpp punkt on pandud projekti „Säästlikkus kui elustiil“ I osas tänuüritusel 01.02.14 Toilas

Projekti „Säästlikkus kui elustiil“ raames  toimus 01.02.14 kell 14.00 Toila Spa Hotelli konverentsi saalis tunnustusüritus. Tänati projektist osavõtnud õpilasi ja õpetajaid, koostööpartnereid ning autasustati aktiivseimaid konkursil „Säästliku elustiili meister“ osalenud noori.
Projekti raames korraldati konkurss „Säästliku Elustiili Meister”, kus pidi täitma ühe kuu jooksul elustiili lepingut ning kirjutama essee teemal „Minu elustiil - säästlikkus! Mis see on?“. Parimatele konkurssil osalenutele jagati diplomid ning kingitusi, peaauhinnaks pani AS Tallink Groupp välja kruiisireisi neljale inimesele Stockholmi. 

 

Antud pilootprojekt, milles osales üle 1000 noore, oli suunatud 13-16 aastastele noortele individuaalsete käitumisharjumuste kujundamiseks. Kaheteistkümnes Ida-Virumaa koolis viidi 39 õpetaja kaasabil läbi töötubasid viiel eri teemal: vesi, toit, energia, jäätmed ja transport. Jagati üldinformatsiooni säästliku elustiili olemusest ja praktiseerimisest ning tehti käitumise mõjutamisele suunatud interaktiivseid harjutusi.

Projekt õnnestus väga hästi ning lähitulevikus soovitakse laieneda Harjumaale. Hiiumale ja Läänemale ning järk-järgult üle-Eestiliseks. Programmi üleriigiliseks rakendamiseks kavandatakse valminud õppejuhendis teha täiendusi ning anda see välja raamatu kujul.

 

Projekti „Säästlikkus kui elustiil“ tulemused