KÜSK toetas rahvusvahelise eksperti osalemist rohe-ja digipööre ning kultuuridevahelilse suhtlemise konverentsil ja kõrval üritustel. 28.11-6.12.2023 Tallinnas ja Narvas

Tänu KÜSKi toetuse õnnestus kutsutud kõrgel tasemel eksperdil (T.E. Amb. Hatem Atallah, Tuneesia) jagada oma arvamusi, kogemusi ja teadmisi konverentsi osalejatega nig pidada ühist koostöö koosolekud, mille raames kinnitati EuroMed võrgustiku positiivsed koostöötulemusi vabaühendute vahel ning heaks kiidetud tegevuskava aastateks 2024-2026 suhtes ja valmistati EuroMed võrgustiku aastakonverentsi 2024 sisu, mille peamine fookus on soolise võrdõiguslikkuse edendamine ning naiste olukorra parendamine (võimestamine ning soopõhise vägivalla võistlemine). EudoMed võrgustiku aastakonverents toimub 1-3. Märts 2024 Tallinnas, Hestia Hotel Europas.

Sillamäe Lastekaitse Ühing koos teiste koostööpartneritega korraldas rahvusvaheline rohe-ja digipööre konverents pealkirjaga "Õiglase rohe-ja digipööre suunas noorte oskuste arendamise kaudu" , mis toimus 1-2.12.2023 Tallinnas, Hestia Hotel Europas ning selle järel osales kutsutud väliseksper mitmes kõrval tegevustes 3-6.12.2023 (vabaühendustega ja Välisministeeriumiga arutelu koosolekud, õppevisiit, avalik loeng kooliõpilastele, võrgustiku juhatuse koosolek ning EL CERV projektitaotluse ning 2024 aasta konverentsi valmistamist) mis rikkastasid EuroMed dialoogi ning Eesti ühiskonna teadliku ja suutlikus paremeni tunda piirkonda ja ühiskondliku muret. 

Konverentsil otsisime võimalikke lahendusi rohe-ja digipööre küsimutes, arendame osalejate võimekust, kultuuridevahelise dialoogi, rohe-ja digipöörega seostatud individuaalseid teadmisi, oskusi ja hoiakuid ning luua mitmekesine suhtlusvõrgustikku ja sotsiaalset kapitali noorte ja kogukonna vahel.
Konverents sisaldas intensiivset programmi peakõnedest, diskussioonidest ja töögruppidest (kus kõik huvigrupid arutasid peamised teemad ja valmistasid ette oma ettepanekuid otsuste tegijatele ) ja aruteludest. 

Konverentsi tulemusena valmistati ühine deklaratsioon ning noorte osaluse ja kaasamise ettepanekuid. Välisekspert tuttavastas Tuneesia kui ka EuroMedi piirkonna toimuva muudatustega kodanikuühiskonna valdkonnas ning arutles vabaühendustega (Ida-Virumaa piirkonnast) tuleviku koostöö võimalused. Suursaadik Hatem Atallah vestluste ja arutelude jooksul jagas oma kogemust ja visiooni rohe-ja digipööre, kultuuridevahelie suhtluse, rahvadiplomaatia ja huvikaitse teemadel. Eestisse kutsutud välisekspert aktiivselt osales programmis ning panustas konverentsil moderaatorina, viis läbi rahvadiplomaatia töötuba Narvas ning pidas konverentsil pekõne ja juhtis ettepanekute väljatöötamise töögruppi.

Lisainfo konverentsi kohta leiab siit 

Rahvusvahelise eksperdi osalemist Eestis toimuva konverentsil ja kõrval kohtumisel toetas Kodanikuühiskonda Sihtkapital Eesti kodanikuühiskonna kogemuse rahvusvahelise levitamise ja rahvusvahelise huvikaitse võimekuse suurenemise konkursi kaudu