Egiptuse delegatsioon osaleb Jõhvis toimuval konverentsil ja avab Narvas näituse "Vana ja kaasaegne Egiptuse ajalugu".

Alates 2012. aastast teeb Sillamäe Lastekaitse Ühing koostööd Biblioteka Aleksandrinaga, mida loetakse Egiptuse peamiseks hariduse ja kultuuri keskuseks. Koostöö tulemusena osalesid hariduse-, kultuuri- ja noorsootööspetsialistid haridusteemalistel konverentsidel ja õppevisiitidel. 2017.aastal korraldas Sillamäe Lastekaitse Ühing Tallinnas rahvusvahelise konverentsi "EUROMED: Haridus ilma piirideta", millest võtsid osa 15 riigi esindajad Euroopast ja Põhja- Aafrikast, nende hulgas ka sõbrad Biblioteka Aleksandrinast.

26.-28. oktoobrini Ida-Virumaad väisava Egiptuse delegatsiooni koosseisu kuuluvad ajakirjanikud, ärimehed, ühiskondlike organisatsioonide esindajad ja riigiasutuste ametnikud. Egiptuse delegatsiooni juhib Biblioteka Aleksandria asedirektor härra Mahmoud Ezzat.

Visiidi raames toimub 26. oktoober kell 12.00 Jõhvi Vallavalitsuses konverents "Väljakutsed ja võimalused kultuuride vahelises hariduses ning noorte tööotsingud kaasaegses maailmas" hariduse, kultuuri ja noorsootöö valdkonna spetsialistidele. 27. oktoobril toimub Jõhvi Spordihallis jalgpallimatš Egiptuse ja Ida-Virumaa esindajtega vahel, kus Eesti meeskonda (ühiskonnategelased, poliitikud, ajakirjanikud) juhib Eesti jalgpalli toetusrühma esimees, Riigikogu liige Dmitri Dmitrijev.

Visiidi raames omandame uusi teadmisi, vahetame head praktikat, jagame kogemusi ning anname Egiptuse delegatsioonile ülevaate sellest, kuidas riiklikul ja kohalikul tasandil toimivad haridus- ja kultuuriasutused, õpilasi ja õpetajaid toetavad tugisüsteemid ning noori arendavad tegevused. 2019. aasta aprillikuus külastab Eesti delegatsioon Egiptust, et teha algust Eesti ja Egiptuse vahelise koostööprojektiga.

Ürituste kava

26.10.18 kell 10.30 - Kohtumine ajalehe Põhjarannik toimetusega

26.10.2018 kell 11.00 - Kohtumine Jõhvi Vallavalitsuse ning riigiasutuste esindajatega

26.10.2018 kell 12.00-18.00 konverents Jõhvi Vallavalitsuses

"Väljakutsed ja võimalused kultuuride vahelises hariduses ning noorte tööotsingud kaasaegses maailmas"

Ettekannetega esinevad:  Mahmoud Ezzat, Maire Merioja, Kristi Klaamann, Irina Golikova, Anton Dijev jt

27.10.2018 kell 11.00 - 15.00 Jalgpallimatš Jõhvi Spordihallis Eesti (Ida-Virumaa) ja Egiptuse meeskondade vahel

27.10.2018 kell 15.00 - 18.00 – Narva Linnuses näituse avamine "Vana ja kaasaegne Egiptuse ajalugu", millele järgneb Egiptuse kultuuri tutvustamine (toidud, rahvariided ning muusika).


Konverentsi ja näituse toimumist toetavad Haridus- ja Teadusministeerium,  Innove Rajaleidja, Jõhvi Vallavalitsus, SA Narva Muuseum, Riigikogu liige Dmitri Dmitrijev ja Biblioteka Aleksandrina.

Üritused on tasuta! Ootame huvilisi aktiivselt osalema.

Lisainfo ja registreerimine veebilehel: www.sscw.ee