SSCW on loonud ja sisse õnnistanud Ida-Virumaa Laste Abifondi.

12. oktoober 2015 loodi Sillamäe Lastekaitse Ühingu üldkoosoleku otsusega Ida-Virumaa Laste Abifondi.

Blez Paskal kirjutas: "On olemas piisavalt valgust neile, kes tahab näha ja piisavalt pimedust neile, kes ei taha.”  

Ametlik avamine toimus 17. oktoobril Tallink Conference & Spa hotellis (Sadama 11, Tallinn). Esinejad märkisid, et tänu fondile saame suunata rahalist abi otse suunatud puudustkannatavatele peredele ja lastele. 

Fondi peamine eesmärk on aidata raske olukorras lapsi, kes vajavad toetust oma annete arendamises. Fond töötab ka selleks, et toetada lapsi ja tugevdada nende võimet haridusprobleeme lahendada, tegeleda spordivarustuse soetamisega, õppereiside korraldamisega, võistlustel osalemisega ja uute oskuste õppimisega. 

 

Sihtgrupp on andekad lapsed lasterikastest või ilma toitjata jäänud või üksikvanemaga peredest vanuses alla 18. aasta. Fondi nõukogu otsustab stipendiumite saajad. Fondi rahastamine viiakse läbi partnerite toetusega, erinevate algatuste rahastamisega ja inimeste toetuse abil. 

Algkapitaliks koguti erinevate inimeste ja ettevõtjate annetusi, nende hulgas on: Tallink Grupp AS, Reklaamikink OÜ, Rockstar OÜ, Dmitri Dmitiev riigikogust, Loone Ots Lastekaitse Liidu president, Golikov perekond, Valdlo perekond, Reet Reismaa, Raul Roosna, Ilona Thagazitova ja palju teised. Kõik need inimesed ja ettevõtted on teadlikud Ida-Virumaa laste probleemidest ja soovivad aidata lapsi. Plaanis on teha koostööd teiste sihtasutuste, äriühingute ja üksikisikutega selleks, et saavutada fondi jätkusuutlik arengu

Esialgu võtame vastu taotlusi Ida-Virumaa maakonnast 1.-st kuni 31.-se jaanuarini aasta 2016. Koos taotlusega tuleb esitada ka avaldus abivajaduse põhjendamisega, on soovitav ka kaasa panna kiri õppeasutusest või/ka riigiasutusest ja õppimist tõendava dokumendi koopiat. Esialgne stipendiumifond 2016. aastaks 500 eurot.

 

Täiendava info saab meie kodulehelt www.fondation.sscw.ee alates 1. detsembrist 2015. 
 
Sillamäe Lastekaitse Ühing 
Mission: laste õiguste kaitse ja noorte arengu toetus
Visioon: õiglane ja teine teisega arvestav ühiskond kus lapsed ja noored on ühiskonna  täieõiguslikeks liikmeteks.
Fondi juhataja on Irina Golikova – irina@sscw.ee Тел. 55550303 
Fondi koordinaator ja juhataja abi on Julia Sommer – julia@sscw.ee Тел. 56238877