Lastekaitse Liit kutsub konverentsile "Ära löö last - ka sõnadega" 20.11 Tallinas

Head koostööpartnerid ja kaasamõtlejad!

Juba varsti saame Teiega taas kohtuda traditsioonilisel MTÜ Lastekaitse Liit aastakonverentsil. Konverents “Ära löö last – ka sõnadega” toimub Kumu Kunstimuuseumi auditooriumis 20.novembril, mil kogu maailmas tähistatakse lapse õiguste päeva. Konverents on osa MTÜ Lastekaitse Liit novembrikuisest Lapse õiguste kuu programmist.

MTÜ Lastekaitse Liit on aastakümneid tegutsenud selle nimel, et kõikide laste õigused oleksid alati ja kõikjal tagatud. Lapse õigus vägivallavabale elule kehtib nii kodus, lasteaias, koolis kui ka laiemalt kogu ühiskonnas. Selle jaoks peavad aga kõik osapooled mõistma oma rolli olulisust lapse elus ja arengus.

Konverentsil arutleme, kuidas mõjutab meid jaanuarist kehtima hakkav uus lastekaitseseadus. Kehtima hakkav lastekaitseseadus keelustab laste kehalise karistamise, ent kuidas on lugu vaimse vägivallaga? Mida saab teha lapsevanem, õpetaja või muidu aktiivne kodanik, et uut seadust ka järgitaks? Kuidas on olukord Soomes, kus vastav keeld võeti vastu juba möödunud sajandi 80-ndatel?

Ettekannetes antakse head nõu lapsevanemale, õpetajale ja spetsialistile ning aruteludes saame ühiselt mõelda, kuidas koos lapse õigusi tagavalt edasi minna.

Kuna kohtade arv on konverentsil piiratud, palume Teil end eelnevalt registreerida. Konverentsile registreerimine avatakse hiljemalt oktoobrikuu keskel MTÜ Lastekaitse Liit kodulehel. Selle kohta saadame Teile eraldi teate – nii on Teil lihtne ja mugav end konverentsile registreerida.

Lisainfot saate kirjutades aadressile gertha at lastekaitseliit dot ee 

Kohtumiseni Kumu Kunstimuuseumis!
MTÜ Lastekaitse Liit