Kutse tulevikugrupi nõustamisprogrammi kandideerimiseks

 Hea vabaühenduse esindaja

Aitäh, et osalesid tulevikugrupi aruteludel ja andsid oma panuse tulevikuraportite valmimisse! Kas said aruteludelt ja raportitest kasulikku infot, kuid tunned, et vajad tõuget soovituste elluviimiseks? Kas oled huvitatud teiste organisatsioonide kogemustest, õppetundidest ja headest praktikatest muutuste tegemisel? Nüüd on aeg astuda samm edasi ja muuta tehtud soovitused oma tegevuste osaks.

Tulevikugrupi nõustamisprogrammis osalejatele tehakse põhjalik arenguvajaduste analüüs, mille alusel lepitakse kokku täpsem tegevuskava ja edasised sammud muutuste tegemiseks. Igale osalejale leitakse tema vajadustega sobiv mentor. Mentoriga koos valmib tegevuskava muutuste elluviimiseks koos ettepanekutega pikemaajaliste eesmärkide seadmiseks.

Nõustamisprogrammis osalemise koormus on umbes üks päev nädalas perioodil aprill kuni juuni 2014, seega peaks ühendus olema valmis oma tööaega selliselt ka planeerima. Programmi alguses toimub avaseminar, kus selgitatakse ja täpsustatakse nõustamise eesmärke ja lõpus kokkuvõttev kohtumine, kus osalejad saavad kogemusi vahetada. Vahepealsel ajal töötab ühendus koos oma mentoriga vastavalt kokkulepitud kavale.

Programmis osalemiseks esita palun oma sooviavaldus  hiljemalt esmaspäeval, 24. märtsil. Osalemine on organisatsioonideletasuta, kuid nõuab aega, tahtmist ja valmisolekut oma ühenduse arendamisega tegeleda ning vajadusel selle toimimist muuta.  

Valiku tegemisel arvestame järgmisi põhimõtteid:

  • Organisatsiooni arengueesmärkide sobivus nõustamise eesmärkidega - kuivõrd suudame mentorlusega ühendusele tema soovide ja probleemide puhul abiks olla.
  • Valmisolek panustada aega ja energiat programmis osalemiseks
  • Motivatsioon programmis osalemiseks, oma tegevuskavade muutmiseks ja osalemise edukuse tõenäosus
  • Valmisolek võtta üks tulevikuraporti teema nõustamise aluseks: rahastamine, infoühiskonna mõju, ühenduste koostöövormid, tõrjutud sihtrühmade kaasamine
  • Ühenduse varasem osalemine ühel või mitmel tulevikugrupi aruteluseminaril

Sooviavalduses nimeta palun üks muutus, mida tulevikugrupi nõustamisprogramm aitab saavutada, kirjelda lühidalt oma valmisolekut pühendada aega ja energiat programmis osalemiseks ja saada hiljemalt 24. märtsil e-posti aadressil anna at ngo dot ee lühikesed vastused järgmistele küsimustele (kõik kokku 2 lk):

  • Millised on seni olnud peamised probleemid või takistused sinu organisatsiooni tegevuste plaanimisel ja tulemuste saavutamisel?
  • Millele eelnev arvamus tugineb: kas  varem on läbi tehtud enesehindamine, SWOT-analüüs või strateegia koostamise protsess? Millised olid selle tulemused ? Kas tulemustega tegeleti?
  • Mida sa sooviksid, et sinu organisatsiooniga juhtuks nõustamisprogrammis osalemise tulemusena? Millised ohud võivad soovitu saavutamist takistada?
  • Kas sinu organisatsioonis on hetkel käimas eestkoste- või muu (strateegia, järgmise aasta tegevuskava, kommunikatsiooniplaani vms) planeerimine või on eeltöö selleks tehtud?
  • Millise raporti sooviksid võtta mentorluse aluseks ja miks?

Sooviavalduste alusel valime tulevikugrupi nõustamisprogrammi 4 vabaühendust, kellega võtame ise ühendust hiljemalt märtsi lõpuks. Esimene kokkusaamine toimub aprilli alguses.

Lisainfo: Anna Laido, anna at ngo dot ee56479433

Tulevikugrupi tegemiste kohta leiad põhjalikuma ülevaate siit www.ngo.ee/tulevik