Artikel: Ida-Virumaal alustas projekt „Jätkusuutlik tööelu“

Ida-Virumaa maakonnas on kogu Eesti taasiseseisvumise perioodi jooksul olnud töötus tunduvalt kõrgem kui Eestis keskmiselt, töökohtadest on puudus, aga ka kvalifitseeritud tööjõust. TTÜ Virumaa KolledХОi poolt läbi viidud uuringust selgus, et Ida-Virumaa noori läheb Eesti suurematesse kõrgkoolidesse õppima kümneid kordi rohkem, kui neid kõrgkooli lõpetamise järel maakonda tagasi tuleb. Ida-Virumaa arenguks on eriti oluline muuta maakond noortele atraktiivsemaks, aga ka viia läbi olulisi struktuurilisi uuendusi, et tagada maakonna jätkusuutlikkus.

Olles täheldanud kodanikuühenduste märkimisväärset rolli maakonnaelus ja maakonna tulevikus ning antud probleemi olulisust, viib Sillamäe Lastekaitse Ühing alates 1 detsember 2010 kuni 31 juuli 2011 Ida-Virumaa piirkonnas ellu projekti „Jätkusuutlik tööelu“, mida toetab Hasartmängumaksu Nõukogu ja mille eesmärgiks on edendada Ida-Virumaa sotsiaalset arengut läbi tööturu alase informatsiooni kvaliteedi ja leviku parandamise ning praktiliste teadmiste ja oskuste pakkumise noortele.

Projekti raames toimub tööturu alane mentorlusprogramm, luuakse õppefilm „Ida-Virumaa kui koht enesearendamiseks“ koos 10-liikmelise noortegrupiga ning pannakse üles E lahendus - nõustamisportaal "Jätkusuutlik tööelu". Juba praegu on avatud registreerimine tööturu alase mentorlusprogrammi raames toimuvatele koolitustele, mis algavad veebruarikuust. Registreerimine veebilehel www.sscw.ee

Sellele lisaks kuulutab projekti raames Sillamäe Lastekaitse Ühing välja loovkirjutamise konkursi teemal „Ida-Virumaa kui koht enesearendamiseks“ kuhu on oodatud tööd kahes vanusegrupis - 15-19 aastased (2 lehte maksimum) ja 19-35 aastased (5 lehte maksimum). Konkursile on oodatud kirjatükid, mis kajastavad terviklikku nägemust Ida-Virumaast, vastavalt teemale. Parimatele auhinnad ja need avaldatakse. Töö esitada trükitult ja elektrooniliselt eesti, vene või inglise keeles tooelu at sscw dot ee või saata paberkandjal Infokeskus „Märka last!“ Viru 39a, Sillamäe, 40233. Tähtaeg 1. märts 2011.

 

Lisainformatsioon tooelu at sscw dot ee, +372 55602993, +372 53417810

 

Koostas:

Taisi Valdlo

Sillamäe Lastekaitse Ühing

taisi at sscw dot ee

+372 53417810