Peace Child Alpha Omega - ametlik pressiteade

1.-2.06.2010  Peace Child Alpha Omega Tallinnas.

 

Sillamäe Lastekaitse Ühing viis Eestis läbi Euroopa Komisjoni poolt toetatud koostööprojekti raames ainulaadse kontsertlavastuse „Peace Child Alpha Omega“ 1. juunil 2010 kell 19:00 Vene Teatris, Tallinnas ning rahvusvahelise konverentsi: „Eesti 2050: Noorte tulevik vananevas ühiskonnas“ Eesti Rahvusraamatukogus.

Projekti eesmärgiks on algatada põlvkondade ja kultuuride vahelist dialoogi kogukondades üle Euroopa. Kontsertlavastuse struktuuri moodustas helilooja David Gordoni muusika, selle ümber lõid Reeda Toots ja Peeter Sauter loo, mis vaatles läbi "Eesti elulugude" erinevate inimeste lapsepõlve lugusid erinevatel kümnenditel vahemikus 1920-2010. Projekti loovjuht oli Aarne Saluveer, osalesid Georg Otsa nimelise Tallinna Muusikakooli segakoor ja sümfooniaorkester, ETV tütarlastekoor, Tallinna Ülikooli Kammerkoor, Musamari lastekoor ja Narva koorikool. Solistidena astusid üles  Lili Kirikal, Anneliis Kits, Anna Kutshinskaja, Taisi Pettai, Mikk Saar, Kristo Ukanis, Rege Page Inglismaalt ja Abdurrahman Temelli Türgist ning näitlejatena osalesidTerje Pennie, Taavi Tõnisson, Tiina Tõnis, Margus Tabor, Teele Uustani ja Kristofer Henn Pai. Lavastusel viibis külalisena ka helilooja David Gordon.

Järgneval päeval toimunud rahvusvahelise konverentsi eesmärkideks oli edendada põlvkondadevahelist dialoogi läbi nii juba tunnustatud ekspertide kui noorte endi ja juhtivate noorteliidrite kaasamise ja luua foorum konstruktiivseks aruteluks riigi arengusuundade üle ja anda noortele endile võimalus avaldada oma arvamust neid puudutavate teemade kohta. Töö toimus kahes paneelis: ekspertide ja noorte. Esinejate hulgas olid Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juhi kohusetäitja Pille Vaher, Arengufondi juhatuse esimees Ott Pärna, Lastekaitse Liidu juhataja Alar Tamm ja mitmed teised. Konverentsil olid optimistlikud ja rõhutati koostöö vajalikkust ning noorte innovatsiooni efektiivse rakendamisvõimaluste otsimist.

 

Projekti toetasid Euroopa Komisjon, Kultuuriministeerium, Tallinna linn, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Coca-Cola Hellenic, Leibur, Aspire Studio, Vene Teater, Georg Otsa nimeline Tallinna Muusikakool ning Lastekaitse Liit. Meediatoetajateks on Eesti Rahvusringhääling, Delfi, Sky Pluss, Russkoe Radio, Den za Dnjom, ja Postimees

 

Lisainfo: www.sscw.ee

 

Koordinaator: Taisi Valdlo taisi at sscw dot ee 53417810