Tallinna Õpetajate Majas tunnustatakse täna Eesti tublimaid vabatahtlike

Tallinna Õpetajate Majas tunnustatakse täna Eesti tublimaid vabatahtlike ühenduste liikmeid, kes on andnud suure panuse kodanikuühiskonna edendamisse.

Vabatahtliku Tegevuse Arenduskeskuse teatel on tunnustatavate hulgas Metsaülikooli juht Mare Taagepera, Heateo Sihtasutuse poolt toetatavate organisatsioonide eestvedajatele koolitusprogrammi käima lükanud Piret Jamnes ning projekti "Kingitus lähedasele – abi kaugele" vedaja Johanna Helin.

Tunnustatavate seas on veel lastekaitse, külaliikumiste, loodushoiu, eakate ühenduste ja kodanikuühiskonna valdkondade aktiivseid vabatahtlikke, kuid ka integratsiooni, kunstihariduse ja suurperede elukvaliteedi edendajaid.

Vabatahtlike tunnustamiseks esitatud ligi 50 ettepaneku seast valis aasta vabatahtlikud välja komisjon, mis koosnes vabaühenduste, avaliku sektori ja meedia esindajatest.

Tänasel üritusel avaldatakse austust kokku 17 vabatahtlikule, kes saavad aasta vabatahtliku rinnamärgi ja tänukirja. Tunnustamisürituse patroon on president Toomas Hendrik Ilves. Vabatahtlikena esinevad aktusel laulja Kreet Stubender, pianist Nele-Eva Steinfeld ja näitleja Maarja Jakobson.

Tunnustati ka "Aasta vabatahtlik 2009" Sillamäe Lastekaitse Ühingu asutaja ning juhatuse liige Irina Golikovat. 

Info: ERR uudised http://uudised.err.ee/index.php?06187039 

Vene keeles: http://novosti.err.ee/index.php?26187043