Uus Projekt: Volunteer for Tomorrow- Homne Vabatahlik

 

VOLUNTEER FOR TOMORROW! 
HOMNE VABATAHTLIK!


Sillamäe Lastekaitse Ühing
 viib käesoleval aastal koostöös Tallinna Spordi- ja Noorsooameti, Vaivara Vallavalitsuse ja MTÜ Peace Child Eestiga ellu Euroopa Komisjoni poolt toetatud projekti „Volunteer for Tomorrow – Homne Vabatahtlik“. Projekt toimub Euroopa Vabatahtlikkuse Aasta 2011 raamesning on suunatud noorteorganisatsioonide ja vabatahtliku töö organisatsioonide omavahelise koostöö ja koordineerituse suurendamisele

 

Eesmärgid:

Tõsta teadlikkust vabatahtlikkusest endast, et motiveerida ja võimestada noori hakkama vabatahtlikuks. Koordineerida noortele suunatust vabatahtlikus töös.

Alaeesmärgid:

-       Edendada ühiskonnas vabatahtlikkuse tähtsuse alast diskussiooni.

-       Tuua kokku noorteorganisatsioonid ja vabatahtlikkusel põhinevad organisatsioonid, et arendada ja koordineerida noorte kaasatust vabatahtliku töösse.

-       Luua kohalikke initsiatiive vabatahtlikkuse arendamiseks.

-       Vahetada kogemusi ja parimaid praktikaid kohalikul ja riiklikul tasandil, et parandada noortele suunatud vabatahtliku töö kvaliteeti ja efektiivsust.

-       Luua jätkusuutlik noorte vabatahtlikuse koordineerimise strateegia koostöös kohalike omavalitsusüksuste ja mittetulundusühingutega.

 

Sihtgrupid

·         Noored vanuses 14-26 üle Eesti.

·         Inimesed, kes on aktiivsed oma kogukondades ja pühendunud vabatahtlikkuse arendamisele Eestis.

·         Kohalikul tasandil tegutsevad noorteorganisatsioonid ja vabatahtlikkusel põhinevad organisatsioonid Eestis. 


Põhitegevused

 

  • Informatsioonikampaania ja 16 informatsiooniseminari – Eesmärgiks motiveerida noori ja  sihtgruppi kuuluvaid organisatsioone projektis osalema.
  • Noore Vabatahtliku Konverents – Toob kokku noorteorganisatsioonide, vabatahtliku töö organisatsioonide, kohalike omavalitsusüksuste, ärisektori jm esindajad ning noored ise, et ühiselt välja töötada noortele suunatud vabatahtliku töö strateegia. Programmi põhitöö toimub kahe liidriga töögruppides, aga programm sisaldab ka paneeldiskussioone ja ekspertettekandeid.
  • Noore Vabatahtliku Tegevnädal – Konverentsile järgneb nädala pikkune (5-7 päeva) programm, mis sisaldab nn action projecte. Need on praktilised tegevused, mis võimaldavad noortel, kes võtsid osa projekti üritustest ja teistel huvitatutel saada konkreetset kogemust vabatahtlikust tööst. Tegevuste seas on hooldustöid, noortekeskustes abiks käimist ja mitmeid muid tegevusi, mis sõltuvad kohaliku kogukonna vajadustest.   
  • Elektrooniliste abiressursside loomine – e-strateegia, mis koordineerib noortele suunatust vabatahtlikus töös ja aitab kaasata noori efektiivsemalt vabatahtlikku tegevusse. E-õppejuhend koolidele, noortekeskustele ja teistele haridusasutustele kasutamiseks. Projektiinitsiatiivide andmebaas, mis aitab tagada strateegia elluviimist ning toob illustreerivaid näiteid

 

Projekti kestvus: märts 2011 – detsember 2011

Rohkem projetist 20st Aprillist www.volunteer2011.sscw.ee 

Võta ühendust meiega: vabatahtlik2011 at sscw dot ee