Sillamäe LÜ jagas „Lastega Sõber“ tunnustusauhindasid

Eile 06.06.2015 tunnustati neid, kes on oma panusega oluliselt panustanud laste heaolusse 2014. aastal, laste huvide eest seisva Sillamäe LÜ ellu kutsutud ja tänavu üheteistkümnes korda toimunud tunnustusüritusel „Laste Sõber 2014". Auhinnad andis üle Sillamäe Lastekaitse Ühingu tegevjuht Irina Golikova.

Sillamäe "Märka Last" keskusel toimunud tunnustusüritusel jagati auhindu viies kategoorias:

LASTE SÕBER HARIDUSES
- Anna Maskaeva, Jõhvi Kultuur- ja huvikeskus

LASTE SÕBER HEATEGEVUSES
- Arno Kaseniit, Sillamäe Gümnaasium
- Eesti Energia Kaevandused, Veljo Aleksandrov
- Mihhail Mogutov, Narva Noortekeskus

LASTE SÕBER KOHALIKUS OMAVALITSUSES
- Irina Klishina, Vaivara Vallavolikogu
- Eduard Odinets, Kohtla-Järve Linnavolikogu

LASTE ÕIGUSTE TAGAMISEL
- Artur Põld, MTÜ Päikesekiir
- Triin Tarendi, MTÜ Jõhvi Noortekas, Viru Vangla
- Gerri Alamets, MTÜ Maidla Noortekeskus

LASTE SÕBER MEEDIAS
- Sirle Sommer Kalda, ajakiri Põhjarannik
- Vladimir Habirov. TV kanal "Lites"
- Dina Telvar, ERR Raadio 4.

Eduar Odinets: "Olen Kohtla-Järve linnavolikogu liige aastast 1996. Kõik need aastad püüan aktiivselt tõstatada laste, hariduse, sotsiaalkaitse küsimusi. See ei ole alati kerge, kuna need küsimused ei ole alati prioriteediks. Eelarvearuteludes püüan reeglina juhtida nendele teemadele tähelepanu, esitan tihti ebamugavaid küsimusi, püüan veenda, et lapsed ja noored ei ole kokkuhoiuvaldkond, kuna kõik tänased otsused laste suhtes tulevad meile tulevikus tagasi. Isiklikult osalen mitmes laste ja noortega seotud projektis. Püüan vabatahtlikuna olla kasulik igal pool, kus oskan ja jõuan."

Arno Kaseniit: "Sillamäe Gümnaasium tegeleb eelkõige õpilaste väärtuskasvatusega. Väärtuskasvatuse üks  valdkond on nõrgemate abistamine ja toetamine- see on kõige inimlikum väärtus, kõige  universaalsem inimlik põhimõte- aidata, toetada, olla olemas. Gümnaasium pakub õpilastele ja õpetajatele võimalusi tegutsemiseks, ettevõtlikkuse arendamiseks, eneseteostuseks. Mitmete ürituste korraldamise kaudu kasvatamegi õpilastes neid omadusi. Oleme oma ürituste kaudu pööranud tähelepanu heategevuslikule aspektile. Saadud tuludest oleme teinud annetusi ja toetanud abivajavaid lapsi. Arvan, et Sillamäe Gümnaasium on olnud Sillamäe linnas ja ka väljaspool meie linna ainuke üldhariduskool, kes süstemaatiliselt ja nii kõrgel tasemel on tegelenud heategevusega. Kindlasti võiksime teha rohkem koostööd kõigi lasteorganisatsioonide, hooldekodude, haiglate või Punase  ristiga. Juba  kolm aastat oleme korraldanud heatagevuslaatasid, kolmel aastal heategevusballi, kahel  aastal oleme teinud heategevuskontserte ja kahel aastal oleme korraldanud konkursi “Hea Tegu”  ja juba 4 aastal oleme korraldanud heategevusaktsiooni “Teeme Ära”

Artur Põld:"Tegelen Jumala kutsel 23 aastat lastega ja 2 a.inva lastega.loodan et omame häid tulemusi suunates lapsi elama kristlikult.Saavutada tahamegi seda et lastel oleks alternatiiv valikutele mis tulevad väljaspoolt kirikut"

Triin Tarendi: "Noortega töötada on meeldinud mulle alati. Juba Rakvere Pedagoogikakoolis õppides tegutsesin vabatahtlikuna sealses laste päevakeskuses ja noortejuhina Tapa Baptistikoguduses. Sellel ajal mõtlesin ka sellele, mis on minu eesmärk või moto töötades noortega. Piiblis Jeremija raamatu 29. peatükis on kirjutatud: „Sest mina tunnen mõtteid, mis ma teie pärast mõlgutan, ütleb Issand: need on rahu, aga mitte õnnetuse mõtted, et anda tulevikku ja lootust.” Ma usun, et iga laps ja noor on võimeline saama oma eluga hästi toime tulevaks täiskasvanuks aga nad vajavad selleks rohkem või vähem toetust ja julgustust. Olenemata sellest, kas see noor on siis hea õpilane, kes käib ka viies erinevas huviringis või seadusega pahuksisse sattunu. Parim innustus mulle endale selles töös on just see, kui hiljem jälgid oma noorte käekäiku ja näed kui tublid nad on. See on investeering meie riigi tulevikku. Muidugi ei tohi unustada ka seda, et noortega töötamine hoiab ka ennast noorena. "

Lisaks neile tunnustusti kategooriate väliselt diplomiga Pavel Pervaki vabatahtlikusse töösse panustamise eest. 

Tunnustusürituse läbiviimist korraldas MTÜ Sillamäe Lastekaitse Ühing ja toetasid Tallink Grupp (Rootsi reisi ja SPA  kinkekaartidega), Toila Spa Hotell (meenetega), MTÜ Lastekaitse Liit (raamatutega) ja teised.

 

Fotod tunnustamise tseremooniast 06.06.2015