Konverents „Kui mees on mees?“ Tallinnas 29.05.15

Olete oodatud konverentsile „Kui mees on mees?“, mis toimub reedel, 29.mail 2015, Kultuurikatlas (Põhja pst 27a, Tallinn).

Konverentsi eesmärk on tõsta teadlikkust meeste muutunud rollist ühiskonnas aegade jooksul ning vägivallast lähisuhetes, edendada kahepoolseid suhted Eesti-Norra vahel kogemuste vahetamise kaudu. Konverentsi rahastatakse Norra toetusprogrammi „Kodune ja sooline vägivald“ kahepoolsete suhete fondist ja korraldajaks on Sotsiaalministeerium koostöös Norra Tervesedirektoraadiga. 

Konverentsi peaesineja on akadeemik Jeffery Richard Hearn (Ühendkuningriik), kes on terve oma akadeemilise karjääri jooksul uurinud meeste ja maskuliinsuste teemat, lugenud paljudes ülikoolides, avaldanud üle 500 teadusartikli ning on üks nõutumaid ja hinnatumaid lektoreid Euroopas ja maailmas. Konverentsil jagab oma teadmisi sellest, kuidas meeste roll on aegade jooksul muutunud, millised ootused on tänapäeval ühiskonnas meestele, millised seosed on olnud meestel vägivallaga, mida tähendab: “Kui mees on mees?“ Tallinna Ülikooli teadur Marion Pajumets lisab teemasse Eesti meeste muutunud rollid läbi meie ajaloo ning räägib sellest, mis on uus mehelikkus.

Teemaplokkides „Kui mees on vägivaldne?“ ja „Kui mees on ohver“ astuvad üles spetsialistid Eestist ja Norrast. Nad jagavad oma kogemusi sellest, milliseid programme ja teenuseid on olemas, millised on olnud tulemused ning arutletakse tuleviku vajaduste ja võimaluste üle. Päeva viimases osas “Kui mees on eeskujuks” saavad sõna mehed meie endi seast, kes on Eestis ja Norras teinud midagi selleks, et lähisuhte vägivalda tõkestada. Nende seas on nii poliitikuid, avaliku elu- ja meediategelasi, ettevõtjaid, meesaktiviste. 

Konverentsi juhivad Rasmus Kagge ja Liina Kanter.

Konverentsi ettekanded on eesti ja inglise keeles ning eelregistreerunud osalejatele on tagatud sünkroontõlge.

Täpsem ajakava on siin

Konverentsil osalemine on tasuta, ent kohtade arv on piiratud.

Registreerimiseks palume täita elektrooniline vorm http://kysimustik.sm.ee/index.php/survey/index/sid/717668/newtest/Y/lang/et hiljemalt 20.maiks 2015.

Kohtumiseni konverentsil!