KUTSE KONVERENTSILE 27.03.2014 „Tööränne Põhja- ja Baltimaades. Sisserände uued trendid ning valmisolek muutusteks“.

Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Tartu Ülikool, EV Haridus- ja Teadusministeerium ning EV Siseministeerium kutsuvad Teid konverentsile „Tööränne Põhja- ja Baltimaades. Sisserände uued trendid ning valmisolek muutusteks“ Tallinnas Kumu kunstimuuseumis 27. märtsil 2015.

Majanduslikud hüved vs sotsiaalkulutused, rände juhtimine ning sisserändajate ja tagasipöördujate kohanemine, lõimimine on tuliseimad tööjõu liikumise arutelude teemad Euroopas.

27. märtsil Tallinnas Kumu kunstimuuseumis toimuv töörände teemaline konverents on jätkuks Põhjamaade Ministrite Nõukogu poolt 2013. aastal ellu kutsutud Põhja- ja Baltimaade töörännet ja sellega seotud rahvastiku arengut puudutavale projektile.

Konverentsi peateema on sellel aastal tööjõu sisseränne Põhjamaadesse ja Balti riikidesse, täpsemalt valmisolek uueks suundumuseks, mille kohaselt võivad Eestist ja teistest Balti riikidest samuti rände, sh tagasipöördujate sihtriigid saada.

Akadeemikud, spetsialistid ja poliitikud arutlevad järgmistel teemadel:

  • sisserände sotsiaalmajanduslikud mõjud;
  • haridus- ja teadusvaldkonna ning töörände vastastikused mõjud;
  • ühiskonna valmisolek sisserände ja tagasirände kasvuks;
  • kuidas arendada ühiselt nutikat rändepoliitikat Põhja- ja Baltimaades, nii et tõuseks piirkonna konkurentsivõime ning inimestel säiliks side kodumaaga. 

Konverents toimub koostöös Balti Uuringute Instituudi, Nordregio, EV Sotsiaalministeeriumi, EV Kultuuriministeeriumi, EV Välisministeeriumi, Taani saatkonna, Rootsi saatkonna ja Soome saatkonnaga, mõttekojaga Praxis, Sisekaitseakadeemia Migratsiooniuuringute keskusega jt partneritega.

Konverentsil osalemiseks tuleb eelnevalt registreeruda hiljemalt 21. märtsil: http://www.eformular.com/frensrsvp/tooranne.html#stay. Kohtade arv on piiratud!

Sündmuse täpsema kirjelduse, päevakava esinejate tutvustuse ja praktilise info leiab Põhjamaade Ministrite Nõukogu Eesti esinduse kodulehelt: http://www.norden.ee/et/regionaalne-koostoo/rahvastiku-areng/toeoeranne-pohja-ja-baltimaades-2015.