Pressiteade: Säästlikku elustiili propageeriv projekt „Säästlikkus kui elustiil“

Sillamäe Lastekaitse Ühing on ellu viimas Keskkonnainvesteeringute Keskuse poolt toetatud projekti "Säästlikkus kui elustiil". Projekti peaeesmärgiks on luua olemasoleva inglise programmi põhjal Eesti oludele vastav säästlikku elustiili propageeriv põhikooliõpilastele suunatud õppeprogramm mille loomiseks viiakse läbi ka töötoad üldhariduskoolides. 
 
Tänaseks on projekt saanud eduka alguse ja Ühingu initsiatiiviga on liitunud 12 kooli üle Ida-Virumaa. 6. Septembril 2013 toimus Toila Spa Hotellis I töökoosolek õppejuhendi valmistamiseks projekti "Säästlikkus kui elustiil" raames. Töökoosolekul osalesid 10 kooli õpetajad, projekti meeskond ja eksperdid (kokku 24 inimest). Kohtumise eesmärk oli arendada edasi projekti raames valmiva programmijuhendi koostamist eesti ja vene keeles. Programmi alusmaterjaliks on Peace Child Internationali inglise keelne materjal mida hakatakse kohendama vastavalt Eesti oludele. Töökohtumisel tutvustati projekti, valmivat õppejuhendit ja elustiili lepingut, lisake sellele mängiti läbi interaktiivsed harjutused. 
 
Projektiinfo ja õppematerjalide koondamiseks on Sillamäe Lastekaitse Ühingu kodulehe juurde loodud sellele projektile eraldi alaleht aadressile www.sustainable.sscw.ee.
 
Koolides läbi viidavate töötubadega alustati 19.09.13 Narva Humanitaargümnaasiumis ja 20.09.13 Narva 6. Koolis. Töötoad toimuvad kuni 20. november 2013. Aktiivematele töötubadest osavõtjatele ja kes võttab osa ka konkurssis on ette nähtud ka auhinnad (peaauhinnaks on kruiisi reis Stokholmi Tallinki poolt).
Järgmine õppejuhendi valmistamise töökoosolek toimub Viru tn. 39a Sillamäel, 31. oktoobril 2013 kell 12.00. Projekt on kavandatud kui pilootprojekt, ehk projekti edukal õnnestumisel näeme võimalust laiendada programmi teistesse maakondadesse ning järk-järgult üle-Eestiliseks
 
Käesolevat projekti rahastab Keskkonnainvesteeringute Keskus ja toetavad Tallink Grupp ja Peace Child Eesti.
 
Lisainfo: Vassili Golikov, "Säästlikkus kui elustiil” projekti juht, tel: 55602993, e-mail: vassili@sscw.ee