SSCWl, koostöös Egiptuse ja Maroko partneritega, valmis uus rahvusvaheline koostööprojekt "My solution - Minu lahendus" Marseillis, Prantsusmaal

15. aprillil 2013 esitatakse 3 riigi koostöös projekt “My Solution" rahastamiseks Anna Lindh Foundationi taotlusvooru. Antud projekti näol on tegemist noorte ja kultuurivahelise koostööprojektiga, mille eesmärgiks on julgustada loomingulisust video ja veebioskuste kaudu, et motiveerida noori inimesi osalema Vahemere ülese regiooni arengus ja edendada kultuuridevahelist koostööd ja kommunikatsiooni nii Euroopast kui Vahemere riikidest pärit noorte vahel.

Taotluse ettevalmistamiseks toimus Marseille’s Prantsusmaal Anna Lindh Foorumi 2013 ürituste raames, viimane töökoosolek loodava projekti kolme partneri vahel. Asukohaks oli valitud Marseille, sest kõigi kolme partnerorganisatsiooni esindajad võtsid osa ka Foorumi üritustest mistõttu tekkis hea võimalus kaks asja omavahel kokku viia.

Viimane töökohtumine oli mõeldud selle jaoks, et võimaldada projekti partneritele kohtuda silmast silma ja kinnitada plaanitud projekti detailselt ning mõelda läbi ka projekti jätkusuutlikkust tagavad tegevused. Projekti kolm kaasatud riiki on - Eesti (Sillamäe Lastekaitse Ühing) kui projekti liider ning Maroko ja Egiptus projekti partneritena. Muu hulgas arutleti lõplikuks kinnitamiseks projekti tegevusi, nende sisu ja ajakava ning lepiti kokku eeldatavates tulemustes. Projekti raames toimub Eestis 1 loovkohtumine augustis 2013 ning suur rahvusvaheline konverents esialgse kuupäevaga 14-16.03.2013 ning lisaks Sillamäe Lastekaitse Ühing koostöös partneritega võttis enda peale ka projekti pea väljundi  e-veebi resssursi haldamise Eesti ja Vene keeles. 

Sillamäe Lastekaitse Ühingu tegevus on viimastel aastatel keskendunud eelkõige kodanikuühiskonna  ja rahvusvahelise koostöö arendamisele. Kuid noorte aktiviseerimine ja kaasatuse edendamine ning kultuuridevaheline koostöö on Ühingule jätkuvalt väga südamelähedased teemad. Kõige parem näide sellest on vast 2008-2010 läbi viidud suurprojekt Peace Child Alpha Omega www.pcao.sscw.ee mida toetas Euroopa Komisjoon või KÜSKi poolt toetatud Co-Management projekti co-management.sscw.ee. Antud projekt on hea võimalus tugevdada Eesti tasandil vähe toimuvat kodanikuühiskonna alast koostööd Araabia riikidega.

Rahastuse saades, projekt hakkab toimuma Sillamäe Lastekaitse Ühingu rahvusvahelise koostöö programmi raames Euroopa ning Vahemere regioonide vahel.

Vassili Golikov
Programmide juht.
Sillamäe Lastekaitse Ühing