Eesti vabaühendused said Vabaühenduste Fondist toetust demokraatlike väärtuste edendamiseks ja huvikaitseks, nende hulgas ka SSCW.

Märtsis alustatakse 36 kodanikuühiskonda edendava projekti elluviimist, mis valiti välja EMP toetuste Vabaühenduste Fondi esimestel projektikonkurssidel. Avatud Eesti Fondi kureeritaval konkursil toetatakse Eesti ühendusi 860 277 euro ulatuses. 
Konkursiga toetatakse projekte kolmel fookusteemal – demokraatlike väärtuste ja inimõiguste edendamiseks, vabaühenduste huvikaitsevõimekuse suurendamiseks ning ühenduste tegutsemisvõime parandamiseks.
Demokraatlike väärtuste ja inimõiguste edendamiseks loodud projekte oli kokku 9. Nende seas ka Lastekaitse Liit, kes sai toetust projektile „Lapse hääl!“, millega edendatakse teadlikkust lapse õigustest, et neid laste parimates huvides kasutada nii perekondades, koolides kui ka kogukonnas. 
Lisaks toetatakse 19 vabaühenduse arenguvajadusi – annetuste kogumist, vabatahtlike kaasamist, mentorlust ja üksteiselt õppimist. Organisatsiooni jätkusuutlikkuse tagamisele suunatud projektiga sai toetust ka Sillamäe Lastekaitse Ühing.
 Toetatud projektide nimekirjaga on võimalik tutvuda Avatud Eesti Fondi Vabaühenduste Fondi veebilehel http://www.oef.org.ee/programmid/norra/toetatud-projektid.html. Täpsem info SSCW projekti kohta on avaldatud siin.  
Järgmised taotlusvoorud kuulutatakse välja käesoleva aasta septembrikuus 2013. 
Vabaühenduste Fond on Euroopa Majanduspiirkonna (EMP) toetuste programm, mida rahastavad Norra, Island ja Liechtenstein. Programmi eesmärk on panustada kodanikuühiskonna arengusse ning sotsiaalse õigluse, demokraatia ja säästva arengu edendamisse. Avatud Eesti Fond on EMP Vabaühenduste Fondi elluviija Eestis ning aastatel 2012–2016 on programmi vahendusel kasutada kodanikuühiskonna edendamiseks ligi 2 miljonit eurot.