Konverents "Rahvastiku rändest tingitud väljakutsed Põhja- ja Baltimaades" 07-08.03.2013 Tallinnas

Ootame teid Põhja- ja Baltimaade konverentsile!
„Rahvastiku rändest tingitud väljakutsed Põhja- ja Baltimaades“, mis leiab aset 7.-8. märts 2013 Kumu kunstimuuseumis Tallinnas.

Inimeste vaba liikumine on Euroopa Liidu üks põhiõigus. See annab vabaduse õppida, töötada, peret luua, ennast täiendada ja silmaringi laiendada teistes riikides.

Rahvastiku ränne ja tööjõu liikumine aitavad kaasa Põhja- ja Baltimaade arengule ja koostööle. Samas nähtub uurimustest, et piirkonna rahvastik vananeb kiiresti, Balti riigid seisavad lisaks silmitsi tööealiste inimeste ulatusliku väljarändega. Seda toetavad nii 1980. aastatel sündinud põlvkondade jõudmine rändeikka, heaolu erinevused piirkonna riikide vahel kui ka jätkuva majanduskriisi sügavam mõju Balti riikidele võrreldes Põhjamaadega. Põhjamaadel tuleb seetõttu kohaneda sisserändega nii Euroopa Liidust kui ka kolmandatest riikidest.

Konverents annab:

  • ülevaate viimaste uurimuste tähtsaimatest tulemustest Põhja- ja Baltimaades,
  • võimaluse teadlastele, ametnikele ja poliitikutele panna alus tõhusamale andmevahetusele piirkonnas,
  • võimaluse jagada kogemusi rändega seotud edulugudest ja kitsaskohtadest,
  • võimaluse pöörata tulevikus rahvastiku ränne ja areng Põhja- ja Baltimaades edulooks ja eeskujuks teistele – piirkond tervikuna oleks atraktiivne kvalifitseeritud tööjõule ja neile, kes soovivad pärast enesetäiendust välismaal koju naasta.

Konverentsi avab teiste seas Eesti Vabariigi sotsiaalminister Taavi Rõivas.

 
Vaata lähemalt:
Kontakt:
Madis Kanarbik
Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis
Tel: 742 3625
E-post: madis.kanarbik@norden.ee