Praxis kutsub Noorteseire infoseminarile 6.02.2013

Hea noorsootöötaja!

Ootame Teid noorteseire infoseminarile 6. Veebruaril 2013 kell 10.00 – 13.00 Lääne- Viru Maavalitsuse saalis Rakveres, Fr. R. Kreutzwaldi 5. Infoseminaril tutvustame noorte seiresüsteemi ja selle seniseid tulemusi ning arutleme ühiselt, kuidas saaks noorteseire paremini kaasa aidata Teie piirkonna noortepoliitika arendamisele.

Teadmiste väärtustamine ja põhjalik planeerimine on kujunemas normiks kõikides poliitikavaldkondades. Noortepoliitikas toetab teadmistepõhist poliitikakujundamist 2010.a. ellu kutsutud noorte eluolu seiresüsteem, mis  pakub ülevaatlikku teadmist noorte eluolust. Seiresüsteem pakub meile paremat ülevaade sellest, mida meie noored vajavad, milline on nende olukord teiste ühiskonnaliikmetega võrreldes, millised probleemid ja väljakutsed meie noorte ees seisavad. Noorteseire raames on välja arendatud indikaatorite andmebaas, koondatud noorteteemalisi uuringuid, avaldatud noorteseire aastaraamatuid, korraldatud mitmeid avalikke arutelusid noortega seonduvatel teemadel, jagatud parimaid praktikaid.

Seminaril tutvustamegi Teile noorteseire seniseid tulemusi – indikaatoreid, uuringute andmebaasi, valminud väljaandeid ning näitame võimalusi, kuidas neid oma töös võiks kasutada. Eesti Noorsootöö Keskuse esindaja annab ülevaate noorteseire taustast ja selle eesmärgist ning samuti tutvustab lühidalt algavat uue strateegia väljatöötamise protsessi. Arutame üheskoos selle üle, kuidas noorteseire võiks edasi areneda, millist infot oleks noorte eluolu kohta veel vaja ja kuidas seda võiks koguda. 

Üritus on tasuta, kuid kohtade arv on piiratud. Seetõttu palume end eelnevalt registreerida 4.veebruariks 2013 järgneval lingil: registreerimine või e-postil valentina.batueva@praxis.ee

Päevakava :

10.00 – 10.45

 

10.45 – 11.30

Eesti Noorsootöö Keskuse noorteseire suuna juhi Epp Reediku ülevaade

uue strateegia väljatöötamise protsessist ning noorteseire taustast ja eesmärgist

Noorteseire ülesehituse ja veebilehe tutvustus,

Praxise Noorteseire projektijuht Katrin Pihor 

11.30 – 12.00

12.00 – 13.00 

 Kohvipaus

Diskussioon teemal „Kuidas saab noorteseire aidata paremini kaasa piirkondliku noortestrateegia arendamisele?“

Ümarlaudades toimuvat diskusiooni modereerib  Katrin Pihor  

Seiresüsteemi arendamise ja rakendamisega seotud tegevusi rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondidest ja riikliku struktuuritoetuse vahenditest Eesti Noorsootöö Keskuse eelarve kaudu „Perioodi 2007-2013 struktuuritoetuste seaduse“ ja programmi „Noorsootöö kvaliteedi arendamine“ alusel.