Uus Projekt: Non-formal learning in non-professional arts and culture

 1. Märtsil 2013 esitatakse 5 riigi koostöös projekt uue nimega Non-formal learning in non-professional arts and culture – “Not just for fun – but also for learning” NORDPLUS programmi. Antud projekti näol on tegemist kultuurikoostöö projektiga, mille eesmärgiks on kasutada amatöörkunsti mitteformaalse õppimise vahendina ja luua informatsiooni platvorm mis teeks vastavad teadmised kättesaadavaks artistidele üle Euroopa.

Projektitaotluse ettevalmistamiseks organiseerisid projekti liidrid taanlased eelkohtumise Kopenhaagenis 13.01.2013 – 15.01.2013, et võimaldada projekti partneritele kohtuda silmast silma ja plaanida projekti detailselt. Kokku on osalesid partnerorganisatsioonid 5 riigist - kaks Taanist, kaks Lätist, üks Norrast, üks Rootsist ja Sillamäe Lastekaitse Ühing Eesti esindajana. Muu hulgas lepiti kokku projekti uues nimes, arutleti projekti tegevusi, nende sisu ja ajakava ning lepiti kokku eeldatavates tulemustes.

Kuigi Sillamäe Lastekaitse Ühingu tegevus on viimastel aastatel keskendunud eelkõige kodanikuühiskonna arendamisele, on kultuuritegevused alati olnud Ühingu üks osa ja vahend sotsiaalsete probleemide lahendamisele. Antud projekti raames kokkuleppe kohaselt toimub Eestis üks projekti viiest kohalikust kohtumisest, alateemal „Kultuur kui aktiivse kodakondsuse arendaja“ ning lisaks Sillamäe Lastekaitse Ühing võttis enda peale projekti veebilehe haldamise.

Sillamäe Lastekaitse Ühingu osalemist projekti ettevalmistamisel toetab Kodanikuühenduse Sihtkapital Eesti Kodanikuühiskonna kogemuse rahvusvahelise levitamise konkursi kaudu.