II Aleksandria Hariduskonventsioon toimus 16-18 detsember 2012 Aleksandrias, Egiptuses

Sillamäe Lastekaitse Ühing (SSCW) osales 16-18 detsember toimunud II Aleksandria Hariduskonventsioonis, Egiptuses, mille organiseerijateks olid Anna Lindh Foundation ja Rootsi Instituut Aleksandrias. SSCW esindas Vassili Golikov.

Kokku 40 Anna Lindh Foundation kohalike võrgustike esindajat ja teiste kutsutud institutsioonide esindajad võtsid osa konventsioonist mis keskendus kultuuridevahelise kodanikuhariduse programmi (Intercultural Citizenship Education) loomise konsultatsiooni protsessile ja sellega kaasas käiva nii formaalsele kui mitteformaalsele haridusele suunatud õppejuhendit. Selle haridusprogrammi eesmärgiks on toetada hariduslike praktikaid ja tegevusi, mille eesmärgiks on aidata noortel ja täiskasvanutel osaleda aktiivselt demokraatlikus elus; Lisaks, toetab osalejaid nende ühiskondlike õiguste ja vastutuste rakendamisel, toetab nende kuuluvustunnet kogukonda, nii kohalikku kui globaalsesse ja harjutab neid teadmisega, et erinevad maailmavaated, kombed ja elustiilid on normaalsed. 

     

II Aleksandra Hariduskonventsioon oli struktureeritud paneeldiskussioonide ja 3 töögrupi ümber, mis kaasasid osalejad väga aktiivselt õppejuhendi ja veebiressursi koostamisse. Kolm töögruppi toimusid teemadel (ing. kl) Embracing Diversity, Education through and for Change, Pro-active Citizenship ja võimaldasid osalejatel esitada oma kogemusest pärinevaid juhtumianalüüse, jagada parimaid praktikaid ja arutleda hetke õpetamisega seotud väljakutseid ning õppemetodoloogiaid. Organiseerijad korraldasid konventsiooni jooksul avatud diskussioone osalejate ja kutsutud külalistega järgmistest sammudest kultuuridevahelises kodanikuhariduses.

Viimasel päeval ka Prantsusmaa suursaadik Egiptuses Mr. Nicolas Galey oli kohal, et jagada oma mõtteid osalejatega. Neile lisaks olid programmis ka teised eri tüüpi ettevõtmised nagu Biblioteca Alexandria külastamine. Konventsioon oli oluline üritus ja võimaldas meil arutelda ka mitteformaalselt, teha võrgustikutööd ja planeerida järeltegevusi nagu koostöö parandamine kultuuri ja hariduslike projektide raames Biblioteca Alexandriaga. Mõned hariduskonventsioonil osalejatest võtavad osa ka II Anna Lindh Foorumis 2013, mis toimub Marseille, Prantsusmaal.

1. Ürituse pildid

2. Materjalid