Rahvusvaheline seminar: Youth for Arab Baltic cooperation" toimus 19-25 november, Vilnuses, Leedus

Sillamäe Lastekaitse Ühing võttis osa 19-25.11 November Vilniuses, Leedus toimunud rahvusvahelises seminaris "Noored Araabia Läänemere koostöö eest". Seminarist võttis osa 25 esindajat Araabia ja Läänemere riikidest. Eri tegevuste kaudu osalejad arendasid regioonidevahelist noorsootööalast koostööd.
 
Seminar otsis uusi võimalusi noortele ja noorte koordinaatoritele mõlemast regioonist, et luua võrdse koostöö viise, jagada parimaid praktikaid ja tagada ühtsete tegevuste arengut. Seminari ajal osalejad jagavad oma kogemust mitteformaalse hariduse alal, arendada haridust ja oskusi, mis puudutavad meediat ja kohalikku ühiskonda Programm oli väga mitmekülgne – teiste seas toimus konverents teemal "Võimalused ja väljakutsed kahe regiooni koostööl", SWOT analüüsi koostamine "kahe regiooni vahel", noorte reaalse olukorda kaardistamine, kodanikuühiskonna mudelite ning parimate praktikate ja initsiatiivide tutvustamine.
 
Seminaril osalemise esmaseks eesmärgiks Sillamäe Lastekaitse Ühingu jaoks, mis sai kindlasti ka täidetud, oli saada teiste organisatsioonide ja Anna Lindh Foundationi võrgustiku liikmete seast saada uusi kontakte ja partnereid ning luua esialgne jatkusuutlik plattform tulevikuks. Otsese tulemusena Sillamäe Lastekaitse Ühing koostöös 3 partneriga Rootsist - Lulea Noortekeskus, Moroccost - Vahemere noorte foorum, Egiptysest - Biblioteca Alexandria on ette valmistanud esialgse projektiidee mida kavatsevad realiseerida 2013 aastal - teemadeks sooline võimestamine, noorte huvikaitse ja aktiivse kodaniku kasvamine. Kokkuvõttes saab öelda see oli väga kasulik ja koostööd arendav seminar nii organisatsiooni jaoks kui ka tuleviku koostöötegevuste arendamisel.
 
Läbi Anna Lindh Foundationi on Sillamäe Lastekaitse Ühing juba jätkamas Araabia ja Eesti kodanikuühiskonna alast koostööd, 16-18 Detsember toimub II Alexandria Hariduskonventsioon kus Sillamäe Lastekaitse Ühing ka osaleb, mille fookus on kaasata valitud osalejad konsultatsiooni protsessi mille eesmärgiks on "Intercultural Citizenship Education" programmi loomine ja õpperessursi tootmine selles valdkonnas suunatud formaalsetele ja mitteformaalsetele haridussektoritele.
 
Sillamäe Lastekaitse Ühingu osalemist konverentsil toetas Kodanikuühenduse Sihtkapital Eesti Kodanikuühiskonna kogemuse rahvusvahelise levitamise konkursi kaudu.
 
1. Seminari pildid saate leida SSCW Galeriis http://www.sscw.ee/index.php?id=11426&album_id=12072
2. Seminari materjalid on leitavad alamenüüs  http://www.sscw.ee/index.php?id=12088