Toidupanga jõulukuised toidukogumispäevad toimuvad Rimi kauplustes

Kampaania toimub kahel nädalavahetusel, 8.–9. detsembril ja 15.–16. detsembril. Tallinna Rimidest on kaasatud: Ülemiste, Lasnamäe, Sõpruse ja Haabersti. Ülejäänud poodide täpne nimekiri on leitav aadressilt osale.toidupank.ee.

Toidukogumispäevade kordaminekuks vajame vabatahtlike rohkearvulist abi ja seega kutsume taas Teidki kampa!

Möödunud kordadel on üha suurema innuga osalenud vabatahtlike meeskonnad erinevatest töö- ja koolikollektiividest, kes kasutavad seda kui head võimalust üheskoos midagi toredat ja kasulikku ära teha.

Kuidas on see kõik korraldatud?
Vabatahtlikud jagavad poes flaiereid ning aitavad kokku koguda inimeste poolt Toidupanga jaoks ostetud toidu.
Töö toimub kell 12.00–18.00, mis omakorda jaguneb kaheks vahetuseks, 12.00–15.00 ja 15.00–18.00. Elu on näidanud, et kui tullakse kollektiivselt ja osalejate arv on piisav, siis võib üks asutus/ kool/ettevõte katta ühes kaupluses ära ka terve 6-tunnise päeva. Ühes vahetuses on 8–10 inimest. Kui ühest kollektiivist tulijaid on veel rohkem, siis võib 6-tunnise päeva jagada ka 2-tunnisteks vahetusteks. Samas võivad eri meeskonnad olla linna erinevates kauplustes. 

Kuidas registreeruda?

Veebilehel osale.toidupank.ee saab registreerida kas ainult enda või siis mitmeliikmelise meeskonna. Sisesta kontaktandmed, vali välja sobiv kauplus ja kellaaeg ning vajuta nuppu „registreeri“. Täpsem info saadetakse seejärel juba sisestatud emaili aadressile.
Enne toidukogumispäevi toimuvad ka infotunnid, kuhu ootame osalema ennekõike tiimide juhte. Küsimuste korral palun helistada julgelt Ines Jakobsonile: 5663 1176

Lisainfo: Toidukogumispäevad pakuvad inimestele, kes soovivad toetada Eesti toimetulekuraskustes peresid, lihtsa ja kiire võimaluse anda omapoolne panus nende perede aitamiseks. Toidupank toimetab abi edasi sinna, kus seda on kõige rohkem vaja.

KES?
Vabatahtlike abilistena on alati kaasatud lisaks Toidupanga püsivatele vabatahtlikele alati ka suur hulk inimesi, kel lihtsalt soov aidata või uus kogemus saada.
Õpilastest on osalenud on nii põhikooli vanemate klasside kui keskkoolinoorte meeskonnad, neiud ja noormehed vanuses 13-19 aastat. Eriti head eeskuju on näidanud Tallinna lähiümbruse koolid, nt Peetri Lasteaed-Põhikool, Jüri Gümnaasium, kusjuures tiimijuhtideks on olnud koolidirektor, klassijuhatajad, aineõpetajad või huvijuhid. 

KUIDAS?
Rimi kauplustes on väljas Toidupanga kaubakärud, kuhu inimestelt annetuseks saadud toiduained kogutakse. Vabatahtlikud abilised jagavad infot/flaiereid, vastavad vajadusel küsimustele ning aitavad annetatud kauba kokku koguda. Kampaania lõppedes toimetab Toidupank kogutud toidukauba edasi Toidupanga lattu, kust see jagatakse edasi neile peredele, kes seda abi kõige rohkem vajavad. Abisaajate nimekirjade koostamisel ja toiduabi jagamisel on Toidupanga partneriteks sotsiaalabiosakonnad ja mittetulundusühingud.

MIDA JA MIKS?
Detsembris kogutud toidukaupa ja maiustusi on väga vaja puudustkannatavatele ning lasterikastele peredele kingitavate jõulukuiste toiduabikastide valmistamiseks. Üle Eesti on sel aastal kavas jõuludeks kokku panna 2500 kuni 4000 toidukasti. Eelmisel aastal jõudsime teha neid 1600 ja loodame, et sellel aastal seatud eesmärk õnnestub Teie abiga ka täita. 

Toidupank avab toidukogumispäevi korraldades inimestele toreda võimaluse teha koos oma sõprade ja kolleegidega midagi head nende inimeste heaks, kellel momendil kõige paremini ei lähe. Nii et – vaadake kalendrisse ja kaaluge seda võimalust oma kollektiivis või sõpruskonnas. 

Ootame teid ning teisi häid inimesi toidukogumispäevadel osalema!