Koolitus "Ühtsed alused kodanikeühenduste rahastamiseks"

 Kodanikuühenduste rahastamise põhimõtted ja viisid on kirjeldatud regionaalministri valitsemisala tellimusel Praxise koostatud juhendmaterjalis, millesse on koondatud ka soovitused ja parimad praktikad. Juhendi sündi on panustanud paljud valdkonna asjatundjad ja kolmas sektor ise. Juhendi rakendamiseks viiakse läbikoolitused, millega luuakse soodne pinnas avaliku raha läbipaistvaks, eesmärgipäraseks ja tulemuslikuks eraldamiseks vabaühendustele. 8 novembril algusega kl 10:00 toimub koolitus Park Inn Hotellis ja seal osaleb ka Sillamäe Lastekaitse Ühing.


Koolitusel keskendutakse küsimustele
• Koolitus annab vastuse järgmistele küsimustele:
• Kuidas hinnata rahastamise tulemuslikkust?
• Kuidas tagada avaliku raha kasutamise läbipaistvus?
• Kas ja kuidas siduda toetuse andmine strateegiliste eesmärkidega?
• Millal anda ühendusele tegevus- ja millal projektitoetust?
• Koolitustel käsitletakse parimaid näiteid, jagatakse soovitusi ning pakutakse lahendusi.

Koolituse tulemusel saavad osalejad hinnata, kas ühenduste rahastamisel kasutatakse sobivaid rahastamisliike (tegevustoetus või projektitoetus), kas kehtestatud rahastamise kord vastab juhendis kirjeldatud põhimõtetele ning minimaalsetele nõuetele ja tingimustele. Seega saab koolituse tulemusena näiteks muuta ühendustele toetuste eraldamise korda nii, et sellest oleks maksimaalselt kasu nii rahastajale kui vabaühendusele.
Koolitused toimuvad inimressursi arendamise rakenduskava prioriteetse suuna „Suurem haldusvõimekus“ meetme „Riigi, kohalike omavalitsuste ja mittetulundusühingute strateegilise juhtimissuutlikkuse tõstmine“ programmi „Kodanikeühenduste riikliku rahastamise korrastamine“ raames.