Inimõiguste Instituudi Koolitus 16.11

Jõhvi, reedel 16. novembril 2012.a toimub Inimõiguste Instituudi koolitus, mis on osa üle Eesti toimuvate koolituste seeriast.

Koolituste eesmärgiks on edendada osalejate teadmisi ja oskusi inimõiguste õpetamise valdkonnas. Sihtgrupiks on ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajad jt õpetajad, kes tunnevad huvi selle vastu, kuidas lõimida inimõiguste õpetamist oma tundide teemadega (võõrkeelte õpetajad, klassijuhatajad jne). Inimõiguseid saab väga hästi käsitleda ka õppekomplekti „Inimene ja ühiskond“ kasutamisel. Samuti on koolitustesse kaasatud kodanikuühiskonna aktiviste.

Koolituse eesmärgiks on anda sissejuhatus inimõiguste temaatikasse, samas seostades teemat Eesti ajaloolise arenguga. Ühtlasi tutvustatakse inimõiguste õpetamise põhimõtteid ja meetodeid ja vastavaid õppematerjale, mida õpetajad ja kodanikuühiskonna aktivistid saavad kasutada oma töös ja õpetamistegevuses. Koolituste metodoloogia on segu loengutest ja praktilistest tegevustest. Olulise osa koolitusest moodustab ka nende viiside ühine tuvastamine, kuidas inimõiguste haridust rakendada just koolitusest osavõtjate töös ja konkreetses professionaalses kontekstis.

Koolitused saavad teoks koostöös Haridus- ja Teadusministeeriumiga, Eesti Mälu Instituudiga ja Jaan Tõnissoni Instituudiga. Koolitus toimub „Vaata tagasi tulevikku“ projekti raames, mille rahastajaks on Saksa sihtasutus „Mälestamine. Vastutus. Tulevik“ .