Pressiteade: Projekt Co-Management

Co-management- võrdse vastutuse nimel!

Sillamäe Lastekaitse Ühing on alustanud uut projekti Ida-Virumaal pealkirjaga Co-management projekt, eesmärgiks on edendada dialoogi noorte ja kohalike omavalitsusüksuste vahel ja motiveerida noori huvi tundma ja osalema omavalitsuste tegevuses ning luua uusi dialoogivorme, koostöös kolme kohaliku omavalitususte üksustega, hardusasutustega ja kohalike MTÜdega Vaivara ja Jõhvi vallas ning Kiviõli linnas.

Tänaseks on toimunud juba projekti avamine ja esimene mitteformaalse kodanikuhariduse seminar Vaivara vallas, Sinimäe Põhikoolis. Kiviõlis toimuvad tegevused avatakse 27.05 toimuva üritusega, mille raames toimub projektitutvustus Kiviõli linnavalitsuses ja esimene mitteformaalse kodanikuhariduse seminar Kiviõli Vene Gümnaasiumis. Projekti partner on Kiviõlis veel Kiviõli I Keskkool. Osalemiseks registreeri veebilehel sscw.ee või co-management.sscw.ee või saada meile email co-management at sscw dot ee.

Co-management on Euroopa Nõukogu poolt välja töötatud noorte otsustusprotsessi kaasamise süsteem, mis edendab ja julgustab noori ja vanemaid koos töötama ja vastutust jagama ühiskondlikes institutsioonides ja projektides ning näeb noori kui tänaseid, mitte homseid kodanikke. Sillamäe Lastekaitse Ühingu poolt juhitud Co-management projekti eesmärgiks on edendada dialoogi noorte ja kohalike omavalitsusüksuste vahel ja motiveerida noori huvi tundma ja osalema omavalitsuste tegevuses ning luua uusi dialoogivorme noorteorganisatsioonide ja kohaliku omavalitsuse vahel. Kokku viiakse läbi 7 seminari erinevates Ida-Virumaa koolides, 3 dialoogisessiooni koos omavalitsusesindajatega, 3 ümarlauda kohalikes omavalitsustes koostöövõimaluste ja olulisemate noori puudutavate teemade ümber ja viimase suurüritusena Ida-Virumaa Noorte Foorum.

Koostas

Taisi Valdlo
koordinaator
info at sscw dot ee
+372 53417810