Noorte Liidrite Suvekool 19.07-22.07.2010

MTÜ Peace Child Eesti, koostöös Sillamäe Lastekaitse Ühingu ja Toila SPA Hotelliga korraldasid 19.-22. juulini 2010 Noorte Liidrite Suvekooli, Toilas. Noori osavõtjaid oli kokku 35.

Suvekoolis osalesid nii õpilased vanuses 14-18 kui ka vanemad 18-27 aastased juba kogemustega noored, kes olid näidanud oma sooviavalduses üles tahet oma kogukonnas kaasa rääkida ja näidata üles initsiatiivi probleemide lahendamisel. Suvekooli jooksul jagati nii üldteadmisi kui anti spetsiifilisi oskusi. Suvekoolile oli tahtjaid rohkem kui kohti ja osalejate seas oli toimunule positiivne vastukaja ja avaldati soovi järgmine kordki sarnastes ettevõtmistes osaleda.    .

Suvekooli eesmärgiks oli kokku tuua erineva taustaga noori selleks, et edendada noorte kaasamist ühiskonna kujundamisse ja toetada noorte aktiivset osalust kohalikul ja riiklikul tasandil. Suvekooli programm oli üles ehitatud mõistetele nagu kaasamine, osalemine ja liidriks olemine. 4-päevase programmi jooksul toimusid aktiivsed tegevused, nagu jäälõhkumiseks läbi viidud meeskonnamängud ja orienteerumine Toila Oru Pargis. Veel toimusid informatiivsed workshop’id põhimõistete ja seotud teemade nagu stereotüübid ja kultuuridevahelise suhtlemise ümber ning arutelud kogemuste jagamiseks. Programmi rikastasid ka kultuuriõhtud ja SPA keskuse külastamisvõimalus vabal ajal.

Suvekool toimus projekti „Regeneratsioon: Kultuur ja Suhtlemine“ raames, mida toetasid Integratsiooni ja Migratsiooni Sihtasutus Meie Inimesed, Kultuuriministeerium ja Euroopa Kolmandate Riikide Kodanike Integreerimise Fond.