Peace Child Alpha Omega Türgis - Istanbul etendus

PEACE CHILD ALPHA OMEGA TÜRGIS

 

Eesti Peace Child Alpha Omega delegatsioon, võttis osa projekti viimasest suurlavastusest Istanbuli CRR Kontserdisaalis 04.08.2010. Ühendkuningriikide, Eesti ja Türgi vahelise kultuuriprojekti Türgi väljasõidul osalesid Peace Child Alpha Omega Eesti-poolse juhtorganisatsiooni Sillamäe Lastekaitse Ühingu esindajad ja ETV Tütarlastekoori solisti Lili Kirikal, kes osales solistina ka Ühendkuningriikide kui Eesti lavastuses.

„Peace Child – Alpha Omega 2010“ on ühiskondlikes huvides loodud kultuuriprojekt, mille algidee loojad on Ühendkuningriikide noorsootööorganisatsioon Peace Child International ja viiakse läbi koostöös Eesti MTÜ Sillamäe Lastekaitse Ühingu ja Türgi noorteorganisatsiooni E-Genclikuga. Türgi Peace Child Alpha Omega lavastus toimus Viienda Maailmakongressi raames, kuhu kogunes 1000 delegaati üle kogu maailma. Türgi lavastus keskendus kultuuridevahelise suhtlemise arendamisele läbi eelarvamuste vastu võitlemisele.

Projekti üldeesmärgiks on algatada religioonide, põlvkondade ja kultuuride vahelist dialoogi kogukondades üle Euroopa. Sellele lisaks edendab projekt kultuuride alast koostööd ja seetõttu on projektis ette nähtud, et produktsiooni raames osa Eesti artistidest, kooriliikmetest, sõidavad Ühendkuningriikidesse osalema nende lavastuses, osa sõitsid Türki ja nii Türgist kui Ühendkuningriikidest saabusid meile külalisesinejaid. Kokku viidi projekti jooksul läbi „Peace Child Alpha Omega“ lavastust, mis põhinesid helilooja David Gordoni muusikal.. Esimene Peace Child Alpha Omega lavastus toimus 30.01.2010, Ely Katedraalis, Elys, Ühendkuningriikides ja teine 01.06.2010 Vene Teatris Tallinnas.

 

Projekti on rahastatud Euroopa Komisjoni programmist „Kultuur 2007-2013“.