Rahvusvaheline konverents - žEESTI 2050: Noorte tulevik vananevas Ühiskonnasœ

 Rahvusvaheline konverents: „EESTI 2050: Noorte tulevik vananevas ühiskonnas“.

 

Projekti Peace Child Alpha Omega raames korraldab Sillamäe Lastekaitse Ühing rahvusvahelise konverentsi „EESTI 2050: Noorte tulevik vananevas ühiskonnas“ Rahvusraamatukogu suures saalis, 2. juuni 2010 algusega kell 15:00, et käsitleda riigi tuleviku noore inimese vaatepunktist.

 

Konverentsi põhiteemad:

1.      Noore inimese roll ühiskonnas täna ja homme

2.      Erinevused kui ressurss

3.      Noorsootöö – väärtus või koorem?

4.      Põlvkondade vahelised suhted nüüd ja tulevikus.

5.      Koostöö ja dialoog

6.      Noorte tulevik – kas Eestis või välismaal?

 

Rahvusvaheline konverents toimub kultuuride ja põlvkondade vahelise suhtlemise teemalise „Peace Child Alpha Omega“ lavastuse ettekandele järgneval päeval. „Peace Child - Alpha Omega 2010“ on Euroopa Komisjoni programmist „Kultuur 2007 – 2013) toetuse saanud Eesti, Türgi ja Suurbritannia vahelinekultuurikoostöö projekt, mille algidee loojad on Ühendkuningriikide noorsootööorganisatsioon Peace Child International. Projekti üldeesmärgiks on algatada põlvkondade ja kultuuride vahelist dialoogi kogukondades üle Euroopa ning arendada rahvusvahelist noorsootöö ja kultuurialast koostööd.

 

Konverentsile kutsutute hulgas on esindajad Euroopa Nõukogust ja Peace Child Internationalist, akadeemikud ja eksperdid erinevates ülikoolidest ja akadeemilistest institutsioonidest, kohalike valitsusinstitutsioonide liikmed ning erinevate noorteorganisatsioonide esindajad. Konverents sisaldab kahte paneeli: nn. ekspertide paneeli (kuhu on kutsutud akadeemikud, mittetulundus- ja avaliku sektori ning välisinstitutsioonide esindajad) ja noortepaneel (mis on kokku pandud aktiivsetest noortest, kelle ülesandeks on esitada oma visioon ning reageerida ekspertide poolt üles tõstatatud küsimustele). Konverentsile järgneb pidulik vastuvõtt. 
 

Konverentsi töökeel

Konverentsi töökeel on inglise ja eesti keel. Toimub sünkroontõlge eesti – inglise - eesti ja võimalusel ka vene keeles.

 

Konverentsi korraldavad Sillamäe Lastekaitse Ühing koostöös Peace Child Eestiga, ning toetavad Euroopa Komisjon, Kultuuriministeerium, Tallinna Linn, Coca- Cola Hellenik, Leibur, Delfi  ning otseülekande teeb Eesti Rahvusringhääling portaalis www.err.ee.

 

Konverentsi osalemine on tasuta!

 

Konverentsile on võimalik registreerida kuni 25 maini 2010 meili teel: info at sscw dot ee või registreerides online: http://sscw.ee/pages/et/registreerimine.php