Kolmapäeval, 20. septembril algas lapsevanematele ja laiemalt kogukondadele suunatud teavituskampaania põhisõnumiga “Lapsevanem küsib - meie leiame lahenduse!”.

Kolmapäeval, 20. septembril algas lapsevanematele ja laiemalt kogukondadele suunatud teavituskampaania põhisõnumiga: “Lapsevanem küsib - meie leiame lahenduse!”.

Lapsed ja lastega pered vajavad riigilt ning kogu ühiskonnalt erilist tuge ja kaitset. See, mil määral panustatakse laste ja perede heaolusse, kajastub varem või hiljem rahvastiku tervises, hariduses, kuritegevuses, tööhõives ja majanduses.

Riik toetab laste kasvatamist ja vanemaks olemist läbi kombineeritud toetuste ja teenuste süsteemi ning luues meestele ja naistele võrdsed võimalused töö- ja pereelu ühitamisel. Lastega tegelemisel on väga oluline, et iga lapse õigused ja heaolu oleksid tagatud, mistõttu töötame selle nimel, et Eestis oleks hästi toimiv valdkondadeülene lastekaitsesüsteem. 

Sillamäe Lastekaitse Ühingu seekordne kampaania kutsub märkama ning teavitama abivajavast lapsest ning tutvustab erinevaid viise, kuidas peresid toetada, sealhulgas positiivse vanemluse programmi „Imelised aastad“.

Kampaania eestvedaja, Sillamäe Lastekaitse Ühingu juhataja Irina Golikovi  hinnangul on suur väljakutse osata näha oma lapses iseennast. “Kampaania annab mõtteid, mida saame ise teismelise või vanemana teha, et meie suhted oleksid paremad. Kiiresti muutuvas maailmas on oluline lapsevanemaid toetada. Vanemad vajavad teadmisi lapse arengust ja praktilisi nõuandeid, et tulla toime uutes, enda lapsepõlvest täiesti erinevates tingimustes. Ei ole probleemset last või lapsevanemat” rääkis Irina Golikova.


Sotsiaalministeeriumi nõunikul Ann Lind-Liiberg sõnul Lapsevanemaks olemine on tähtis ülesanne, mis alati ei tule ega peagi tulema loomulikult. "Oluline, et emad ja isad julgeksid küsida abi juba esimeste raskuste tekkimisel, ega laseks probleemide lumepallil veereda suuremaks. Märgata seda, et lapsevanemal on raske või olla tema küsimustele vastamiseks olemas, saab iga lapsega ja perega töötav spetsialist. Koostööprojektid, mis ühendavad spetsialiste, ühendavad kaudselt ka kõiki peresid ja nende rõõme ning muresid. Loodame, et käesolevast projektist tuleb palju häid ideid ning selle tulemusena saavad paljud lapsevanemad toetust ja abi. Julgustame Virumaa lastele pühendunud organisatsioone mõtlema positiivse vanemluse edendamise peale, kuna see on oluline õnnelike laste kasvamiseks" lisas Ann Lind-Liiberg. 

Sotsiaalkindlustusamet lastekaitse osakonna nõunik Marika Laanemäe "Lapsevanem küsib meie leieme lahenduse" ning kas positiivne vanemlusega saame tagada parema laste heaolu? Kui märkad abivajavat last, siis teavita kohaliku omavalitsuse üksust või helista lasteabitelefonil 116 111. Lapse heaolu eest vastutavad lapse vanemad, vajadusel toetavad neid riik ja kohalikud omavalitsused. Toetamise juures on tähtis, et teenused oleksid võimalikult kättesaadavad ja vastaksid lapse vajadustele".

20. septembril kell 11.00 toimub Tartu Ülikooli Narva Kolledzis kampaania algust tähistav infoseminar. Selle aasta kampaania sõnum on: „Lapsevanem küsib - meie leiame lahenduse!“. Tegemist on eelmise Sillamäe Lastekaitse Ühingu Lastekaitse programmi raames toimuvad projekti X korda toimuva projektiga „Kasvame koos: tartk ja tugev pere”.

Lisainformatsioon infokampaaniast saab leida veebilehel: www.sscw.ee

Kampaania „Kasvame koos” korraldaja on Sillamäe Lastekaitse Ühing.

Kampaaniat toetavad Hasartmängumaksu Nõukogu, Sotsiaalministeerium, Sotsiaalkindlustus amet, Rajaleidja Keskus, Riigikogu liige Dmitri Dmitrijev ja Tallink Grupp