Projekti "Co-management Ida-Virumaa 2016" kodanikuhariduse seminar Narva Kolledžis

Kutsume Ida-Virumaa üliõpilasi projekti "Co-Management - Ida-Virumaa 2016" koolitusseminarile 19.09.2016 kell 14.00 Tartu Ülikooli Narva Kolledžis. 

Projekti eesmärgiks on edendada dialoogi noorte ja kohalike omavalitsusüksuste vahel, motiveerida noori huvi tundma ja osalema omavalitsuste tegevuses, mõjutada noori puudutavaid otsuseid ning tutvustada noortele nende võimalusi ja vastutusi seoses just jõustunud seadusega, millega langetatakse hääletamisõiguslikkuse iga kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seaduses 18. eluaastalt 16. eluaastale vastavalt Eesti Vabariigi põhiseaduse § 156 lõike 2 muudatusele. Lisaks sellele, et ühiselt käsitleda noore inimese rolli ühiskonnas ja arutleda aktuulaased teemad nagu: "noored poliitikas", "noorte sotsiaalne kaasatus", "kodanikuharidus", "sallivus ja kultuuridevaheline dialoog" ning ettevõtlikuse teemad.
Narvas on juba toimunud kodanikuhariduse seminar Narva Kesklinna Gümnaasiumis, Narva Soldina Gümnaasiumis ning Sillamäe Gümnaasiumis. Projekti esimene üritus 19.09 toimub ka Narva Kolledžis.

Koolitusseminaril käsitletavad teemad on järgnevad:

  1. Sissejuhatav info projektist.
  2. Co-management metoodiga - mis see on?
  3. Noored ja KOV - kuidas edendada dialoogi
  4. Sallivus ja kultuuridevaheline dialoog
  5. Uue seadusega tutvumine "Eesti Vabariigi põhiseaduse muutmise seaduse kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel valimisea langetamiseks "
  6. Millest alustada, kui oled töötu ja noor
  7. Grupitöö ning gruppi arutelu "Noored ja poliitika".

Uue seadusega saab tutvuda eelnevalt SIIN

Semiari päevakava:

13.30 - 14.00 - Saabumine ja registreerimine ning sissejuhatav info
14.00 - 14.10 - Co-management metoodiga - mis see on? - MTÜ Peace Child Eesti esindaja
14.10 - 14.20 - Uue seadusega tutvumine "Eesti Vabariigi põhiseaduse muutmise seadus kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel valimisea langetamiseks"
14.20 - 14.40"Sallivus ja kultuuridevaheline dialoog" -  Irina Golikova, Tallinna Ülikooli doktorant.
15.00- 16.00  Grupitöö teemad: "Noorte sotsiaalne kaasatus"Millest alustada, kui oled töötu ja noor", "Noored poliitikas"
16.00 - 16.10 Kokkuvõtted ja tagasiside.

Koolitusseminar on suunatud noortele vanuses 14-26 aastast, kes on huvitatud ümbruskonnas toimuvast ja soovivad aktiivsemalt oma kogukonna kujundamises kaasa rääkida.

Kuidas osaleda?

Koolitusseminaril osalemise huvist anna palun teada hiljemalt 18.09.2015 registreerudes ennast läbi SSCW onlineregistreerimissüsteemi: (otsene link http://www.sscw.ee/?id=13191), või saates enda kontaktid emaili teel: info@sscw.ee

Koolitusseminar on osalejatele TASUTA. Koolitusseminari korraldab Sillamäe Lastekaitse Ühing, Peace Child Eesti koostöös Tartu Ülikooli Narva Kolledziga.

Projekti toetsid Hasartmängumaksu Nõukogu ja Haridus- ja Teadusministeerium ning toetab Tallink Grupp.

Lisainformatsioon: Vassili Golikov, e-kiri: vassili@sscw.ee tel. 55602993.