Sillamäe LÜ alustas oma Sooline Võimestamine noorteprogrammi Tallinnas ja Ida-Viru maakonnas.

Sillamäe Lastekaitse Ühing viib elu Soolise võrgõiguslikkuse programmi raames Tallinnas ja Ida-Viru maakonnas projekti "Soolise võimestamine noorteprogrammi". Aprillis ja mais 2015 toimuvad koolitused  nii Ida-Virus kui ka Tallinna koolides ja 26.05.2016 Tallink Conference & Spa Hotellis toimub lõppkonverents.
Projekti eesmärgiks on edendada koolinoorte seas teadlikkust sügavalt juurdunud soolisest ebavõrdsusest igapäevases sotsiaalses kontekstis ning stereotüüpidest ja eelarvamustest, mis seda toidavad ning luua vahendeid ebavõrdsuse vähendamiseks. Edendada soorollide ja –stereotüüpide alast diskussiooni, mis on vajalik konstruktiivsete lahenduste leidmiseks. Pakkuda soolise võrdõiguslikkuse alaseid konstruktiivseid teadmisi ja oskusi haridussüsteemis, et tagada varajane sekkumine eelarvamuste ja stereotüüpide kinnistumisse.  
Projekti sihtgrupiks on Tallinna ja Ida –Virumaa üldhariduskoolide gümnaasiumiklasside õpilased ja noored 17-26 aastat ja erinevad kohalikud noorteorganisatsioonid ja mittetulundusühendused läbi eelnevate projektide ja tegevuse kaudu loodud koostöövõrgustiku. 
Projekti raames toimuvad järgmised tegevused:
Koolitused - Viiakse läbi Tallinnas ja Ida-Virus, erinevates haridusasutustes, mis põhinevad 3R meetodil ja teistel interaktiivsetele meetoditel ja pakuvad soolise võrdõiguslikkuse alaseid teadmisi ning oskusi ja annavad noortele võimaluse vahetada omavahel kogemusi ja ideid. Koolituste seeria koosneb 10st  ühepäevalist koolitustest ja osaleb 40 inimest. Koolituste seeriat viivad läbi koolitajad kellel on pikaajaline teoreetiline ja praktiline kogemus soolisevõrdõisguliku teemades. Plaani järgi osaleb 400 inimest.
Teise tegevusena on kohaliku tasandi noorte hoiakute uuring, eesmärgiga kaardistada noorte suhtumine soorollidesse ja stereotüüpidesse. Uuringus plaani järgi osaleb vähemalt 600 inimest.
Projekti lõpp punkt on Noorte Seminar-konverents Tallinnas, mis on ametlik platvorm soolise võrdõiguslikkuse edendamise ideede konstruktiivseks vahetamiseks, aga ka projekti kokkuvõtete ja üldavalduste tegemiseks. Kutsutud parimad osalejad koolitustest ja kaasatud võimalikult palju erinevaid noorteüksusi, koolidest noortekeskusteni. Konverents võimaldab haarata ka suuremat hulka osalejaid ja levitada infot ka nende ühiskonnakihtide seas, kes eelnevalt võib-olla ei tunnetanud  otsest sidet projekti põhitemaatikaga kuid ühiskonna osana on paratamatult siiski seotud.
Projekti teostatakse koostöös Peace Child Eesti ja teiste kaasatud partneritega (Sotsiaalministeerium, Soolise Võrdõiguslikusse Volinik, ENUT, ja haridusasutused Tallinnast ja Ida-Virust).

Projekti osalemiseks registreeri ennast läbi SSCW online registreerimissüsteemi: (otsene link http://www.sscw.ee/?id=13191), või saates enda kontaktid ja ürituse info kus soovite osaleda, projekti meeskonnale emaili teel: info@sscw.ee või telefoni teel: 55602993. 

Lisainfo: Vassili Golikov, projektijuht vassili@sscw.ee, tel 55602993

Projekti toetsid Hasartmängumaksu Nõukogu ja Sotsiaalministeerium.